Шофьорка не успя да спре и помете пешеходец

Шофьорка не успя да спре и помете пешеходец Пешеходец е бил блъснат от кола, съобщават от пресцентъра на МВР. Причината за инцидента е движение с несъобразена скорост в снега, уточняват от полицията.
Инцидентът е станал в ломското село Сталийска махала малко преди 17 часа вчера. 55-годишната местна жителка К.И. шофирала личния си „Опел Аскона“ по улица „Първа“. Вчера следобяд обаче валял обилен сняг, който се бил натрупал по пътното платно. Жената не съобразила скоростта, с която се движела, и че няма да може да спре на заснежения участък. По тази причина шофьорката блъснала движещия се в същата посока по пътното платно пешеходец – неин съселянин З.К. на 58 години.
От удара мъжът е получил наранявания в областта на главата. Той незабавно е откаран с линейка в центъра за спешна медицинска помощ в Лом, където е прегледан. Той обаче категорично отказал да бъде настанен за лечение и си тръгнал.
Жената водач е изпробвана за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. Срещу нея е образувано досъдебно производство заради пътно-транспотното произшествие. 
17.01.2017, 10:44 часа
7684 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha