Прекратиха издирването на изчезналия преди три години малайзийски самолет

Прекратиха издирването на изчезналия преди три години малайзийски самолет Австралия, Китай и Малайзия прекратиха подводното издирване в южния Индийски океан на изчезналия през 2014 г. малайзийски пътнически самолет с 239 души на борда, предадоха Ройтерс и Франс прес.
Членове на семейството на пасажерите, които са били в изчезналата машина, изпълняваща полет MH370, нарекоха решението безотговорно и поискаха то да бъде преразгледано.
Въпреки всички усилия, при които бяха използвани най-добрите научни и технологични постижения, издирването не помогна да бъде открит самолетът, се казва обаче в обща декларация на правителствата на трите държави.
Самолетът „Боинг 777” изчезна на 8 март 2014 г. малко след като излетя от Куала Лумпур за Пекин. Останки от него не бяха открити в зоната с площ 120 хил. кв. км западно от Австралия.
За издирването досега са похарчени 160 млн. долара. Намерени обаче бяха по-малко от 10 парчета от самолет, за които може да се предполага или да се твърди със сигурност, че са от изчезналата машина. Координационният център в Австралия, който ръководеше издирването в тази зона, съобщи, че експерти, разследващи изчезването на самолета, са препоръчали да се проучи възможността за издирване в нова зона на север от досегашната.
Австралийското правителство обаче е отхвърлило това предложение, съобщи Асошиейтед прес.
17.01.2017, 11:18 часа
241 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha