Не е за вярване! Въздържането от секс удължава живота

Не е за вярване! Въздържането от секс удължава живота Ако искате да живеете по-дълго - това си има цена. Трябва да напълно да се откажете от секса, за да достигнете до дълбоки старини, пише в. "Дейли мирър".
Досега учените считаха, че поддържането на сексуални контакти в третата възраст помага на дълголетието. Но според последно проучване на специалисти от университета в Шефилд пълното отказване от секса е най-ефикасно, за да бъдат максимално удължени дните ни на този свят. Може би точно поради тази причина монасите и монахините доживяват редовно до дълбоки старини, за разлика от почитателите на плътските наслади.
Д-р Майкъл Силва Джотей коментира - "Монахините по правило надживяват майките с деца, а мнозина стават свидетели как някоя леля, стара мома, живее цяла вечност! Въпросът е защо?"
Британските учени изтъкват факта, че бръмбари, които не са се съешавали, живеят по-дълго от тези, които стават родители. При бръмбарите за да се стигне до копулация, трябват хормони, за да се произведат сперма или яйцеклетки, а това се отразява негативно върху имунната система. Когато бръмбарите правят секс, те накърняват своята имунна система, а това неминуемо се отразява на дълголетието им. Същият принцип важи и при хората.
Установено бе, че и евнусите се радват на по-дълъг живот - средно с 19 години те надживяват сексуално активните си връстници.
17.01.2017, 12:58 часа
828 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha