В кои сектори ще се наемат най-много кадри през 2017 г.

В кои сектори ще се наемат най-много кадри през 2017 г. Бъдещето на работния свят е оптимистично, показва ново изследване на ManpowerGroup за 2017 г. В него са участвали 18 000 работодатели от всички сектори в 43 държави.
Най-оптимистични са данните са хората в сектора на информационните технологии и обслужването на клиенти. Работодателите в тези сектори очакват най-голямо увеличение на персонала. 
Очаква се бърз растеж на търсенето на анализатори почти във всички държави и индустрии. Това са хората, които придават смисъл на "океана" от данни. 
В сектора на човешките ресурси също ще има увеличение на персонала в краткосрочен план, тъй като именно тези специалисти направляват компаниите в периода на адаптация. 
Работодателите в Италия, Гватемала, и Перу са най-оптимистични по отношение на влиянието на роботите върху работните места. Повече от 1/4 от работодателите в Индия очакват да намалят броя на служителите си. Намаление се очаква и в България, Словакия и Словения. 
Новите технологии ще изискват още по-специализирани умения от хората и организациите. Служителите ще имат нужда от нови умения, за да останат годни за позиции, за които още не сме чували. 
"Време е да предприемем действия за допълнителна квалификация на служителите ,за да се справим с пропастта между имащите и нямащите - хората, които имат точните умения и тези, които са изложени на опасността да бъдат забравени", коментира Джонас Прайсинг, главен изпълнителен директор на ManpowerGroup. 
17.01.2017, 14:50 часа
653 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha