Видински ученици се топлят с печки

Видински ученици се топлят с печки С котел, който работи на половината от мощността си се отопляват в Професионална техническа гимназия "Васил Левски" във Видин, където в дневна форма учат 208 ученици. 
През първия ден след ваканцията проверяващите от Регионалната здравна инспекция са измерили едва 10 градуса в клас. Температурите навсякъде са ниски, а за да има нормален учебен процес се включват и няколко конвекторни печки, обясни директорът Маруся Петрова. Тя е уведомила за проблема Регионалното управление на образованието, от където ще отнесат въпроса до просветното министерство, тъй-като става въпрос за държавно училище. 
"Ако температурите навън са по-високи, можем да достигнем 17-18 градуса, като 3 часа предварително, преди да дойдат учениците затоплим", каза още директорката.
По голямото ѝ притеснение, обаче е, дали старата електрическа инсталация ще издържи на по-голямото натоварване. 
Маруся Петрова прави постъпки в най-скоро време, днес или утре, да се намалят учебните часове в училището, тъй-като проблемът все още чака решение, а и според синоптичната прогноза температурите отново ще паднат драстично. 
Усещането за топло и студено е чисто субективно, а какви са реалните температури в класните стаи и отговарят ли те на утвърдените норми провериха сутринта здравни инспектори. Резултатите от измерванията ще бъдат оповестени този следобед. 
Докато ги очакват, от училищното ръководство се надяват на повече слънце в следващите дни, защото признават, че парното работи на непрекъснат режим, но инсталацията е стара и неефективна, а сградата - без топлоизолация. Ако има студени класни стаи, в тях ще бъдат включени електрически печки, ще бъдат предприети и други мерки, обещаха от училището.
17.01.2017, 15:00 часа
746 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha