Автомеле на Е-79! Три ТИР-а и бус се нанизаха в жестока верижна катастрофа /видео/

Автомеле на Е-79! Три ТИР-а и бус се нанизаха в жестока верижна катастрофа /видео/ Жестоко автомеле е станало вчера на международен път Е-79, съобщиха от пресцентъра на МВР. Три ТИР-а и микробус се нанизали при верижна катастрофа.
Инцидентът е станал около 16 часа на околовръстния път на Видин в посока Дунав мост-2. В автомелето са участвали три тежкотоварни влекача с прикачени ремаркета, всички с турски регистрации, и български бус. По всичките превозни средства са причинени значителни материални щети, а един от водачите е пострадал.
Причината за адската катастрофа е тежкотоварен автомобил с влекач марка „Волво“, управляван от турския гражданин А.Р.Е. /37 г./. Поради несъобразена скорост с пътните и атмосферни условия, турчинът загубил контрол над управлението и след удар в разделителна мантинела се е завъртял, спирайки напречно на пътното платно.
Точно зад него се движел бус „Мерцедес“ с българска регистрация. Водачът успял да спре непосредствено преди да се удари в огромната машина. Приближаващият се друг турски ТИР „Ивеко“ обаче не успял. Камионът изхвърчал пътното платно и се обърнал в крайпътна канавка, като преди това натресъл и буса. Непосредствено сред това препречилият шосето товарен автомобил „Волво“ е блъснат от насрещно движещ се трети турски ТИР.
За щастие всичките участници в автомелето са били с товарни автомобили и водачите не са пострадали сериозно. Единствено шофьорът на първия ТИР е получил наранявания. Лявата му ръка е счупена, казаха от полицията.
В продължение на часове натовареният международен път е бил затворен за движение, като достъпът до Дунав мост-2 бил изцяло блокиран.  
Всички водачи са изпробвани за употреба на алкохол, като резултатите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.
 
18.01.2017, 10:14 часа
20069 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha