Гърми нов скандал в Община Враца! Обявиха обществена поръчка специално за Ники Турчето

Гърми нов скандал в Община Враца! Обявиха обществена поръчка специално за Ники Турчето Скандалите около работата на врачанския кмет Калин Каменов валят като януарски сняг. Тъкмо отмине бурята в обществото след някоя от поредните простотии, сътворена от неговия екип, и избухва нов, като всичките са подходящи да бъдат включени в един бъдещ учебник по корупционни практики на ръководители на ГЕРБ.
Поредният тежък скандал е обявената обществена поръчка за доставка на горива за общинското дружество „Тролейбусен транспорт“. Условието да се участва в процедурата е притежаването на минимум 3 бензиностанции на територията на Враца, които да имат и колонка за газ. Поръчката трябва да бъде изпълнявана за срок от 12 месеца от датата на сключване на договора или до изчерпването на финансовия ресурс на възложителя. Общата прогнозна стойност на обявената обществена поръчка е 70 000 лева без ДДС, като срокът за подаване на документи е 24 януари.
Какво се крие обаче зад тези условия? Ключовият момент е изискването за броя на бензиностанциите и колонката за газ. Защо? Защото във Враца единственият, който отговаря на тези условия, е Николай Петров, известен и в крими средите като Ники Турчето. На практика обществената поръчка е обявена, за да бъде спечелена от неговата фирма, тъй като само той има 3 обекта, на които можа да се зареди и газ.
„Петрол“ има посочения брой бензиностанции, но само на една от тях може да се зареди и пропан-бутан. „Лукойл“ има газ, но пък броят им е само 2. Същото важи и за „Ромпетрол“, а останалите фирми имат само по един обект, на който има пропан-бутан.
Логично е да възникне въпросът защо в тръжната документация броят на бензиностанциите е точно 3? Защо не е 4 или 2 и защо изобщо има подобно изискване, след като участниците са предупредени, че „Тролейбусен транспорт“ няма ангажимент да достигне прогнозния лимит от 70 000 лв. без ДДС? Което на разбираем език означава, че дружеството няма толкова автомобили, които да използват посочените литри гориво, и съответно и една бензиностанция би им свършила работа.
Експерти, запознати с корупционните практики на кметовете на ГЕРБ, твърдят, че в обявената обществена поръчка има дискриминиращи клаузи и предлагат на останалите желаещи да участват в процедурата да я атакуват в Комисията за защита от дискриминация и в Комисията за защита на конкуренцията. Само така ще бъде спрян честният и неподкупен шеф на обществените поръчки в общината Марио Милов да обяви представителя на задкулисието Ники Турчето за победител и да глътне поредната апетитна хапка. Случайно или не, при последното гостуване на Бойко Борисов на 21 юли във Враца, освен партийния актив и журналистите, присъстваше и Ники Турчето, който бе единственият бизнесмен там.
Знаещите всичко репортери на информационна агенция BulNews.bg подочуват, че някои служби следят с интерес схемите в общината и вероятно тази процедура ще е последният пирон в ковчега на един висш чиновник. Обществото тепърва ще разбере кои са в кюпа, а също и потресаващи подробности за служителите на Калин Каменов. Докъде ще стигнат разкритията зависи от това доколко приказливи ще бъдат първите задържани. Така че търпение, врачани, питката вече е във фурната…
18.01.2017, 11:24 часа
20573 18
Коментари

??????

28.05.2017, 18:30 часа
Марио Милов е вече със сериозно дисциплинарно наказание за тази врътка.

.

28.05.2017, 18:30 часа
До МЪЛНИЯ - тИ ,ГРАЖДАНИНО,ЗАЩО НЕ ПОИСКА ПРОКУРАТУРА ЗА нИКОЛАЙ иВАНОВ,КОЙТО ЗАГРАБИ МИЛИОНИ ОТ СУМИТЕ ПО ВОДНИЯ ЦИКЪЛ ,КАТО ГИ ПРЕВЕДЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО НА ФИРМИ ,БЕЗ ДА СА ИЗВЪРШЕНИ НИКАКВИ РАБОТИ,ТОЙ СИ ВЗЕ КОМИСИОННИТЕ И СЕГА МЪКАТА ОСТАВА ЗА кАМЕНОВ,КАТО СИ ОТВОРКО ХАЙДЕ НАПИШИ ВЪВ ТОЗИ КЛЮКАРСКИ ФОРУМ,ЧЕ ДЪРЖИШ И нИКОЛАЙ иВАНОВ ДА СЕ РАЗСЛЕДВА ОТ ПРОКУРАТУРАТА ИЛИ СИ НЕГОВО МЕКЕРЕ

иван

28.05.2017, 18:30 часа
Николай Иванов открадна милиони от водния цикъл-прокуратурата мълчи,назначи си братовчедки,кумици, ортаци в далаверите като негов екип и вие,които сте точно същите хора пишете по форумите срещу работещия кмет на Враца, агонизирате и то се вижда, града ни беше разсипан точно по времето на криводолския измамник,който по същия начин остави и община Криводол с 10 милиона задължения и се прехвърли във Враца,стига простотии

Промяна за Враца

28.05.2017, 18:30 часа
Граждани на Враца, колко часа минаха откакто тази статия се появи в публичното пространство? Има ли реакция? Пратете я на Главния прокурор да нареди проверка.

Избирател

28.05.2017, 18:30 часа
А млъкнете най-сетне. Като сте си го избрали и сте вили кръшни хора от радост на площада за избирането му, сега си кротувайте. Никой пришълец няма да мисли за врачани и града ни. Сигурно не сте знаели, че само на книга има общо с Враца? Честито ви отново !!! А бегайте виите пак хора. Дано да ви е за урок, ама надали ... врачанска му работа.

Име

28.05.2017, 18:30 часа
2. Изисквания към участниците за изпълнение на поръчката. Всеки участник да притежава или да разполага за участие с минимум 3 (три) търговски обекта (бензиностанции) на територията на гр. Враца с осигурена възможност за зареждане от колонка на горивата – дизел и газ (пропан-бутан);

Клоуна

28.05.2017, 18:30 часа
За Калинчо почивен ден нема.Не спира да ни изненадва.Гоуем е нема спор.

Нерезов

28.05.2017, 18:30 часа
В ЗОП ясно е написано какво следва, ако условията на обществената поръчка облагодетелстват един от участниците и това е умишлено! Интересното в случая,че Тролейбусен транспорт, зарежда с гориво! Нали е най-икономичният, нали щяха да обновяват тролейбусният парк, нали щяха да откриват нови линии! Управителя на това дружество пристигна от ДАИ-София,, известно с намерените суми в шкафове и гардероби и с председателя на ОС с белезници от Роман.Този също е от ГЕРБ и от 5хил лв. заплата в София дойде за 2хил. във Враца да ни оправя! Г-н Бузов за Община Враца има наблюдаващ прокурор! Напиши името му! Дали се почна предизборната "честна кампания"!!

Враца спи

28.05.2017, 18:30 часа
Кучетата си лаят, керванът си върви.

Пунта Мара

28.05.2017, 18:30 часа
"И при малкото съмнение за злоупотреба да с отстраняват и да ги разследват. После ако са невинни да се върнат и да работят.... над никой няма да има чадър...." кой казваше тези думи, а?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha