Снеговалеж спря движението на някои влакове

Снеговалеж спря движението на някои влакове Поради тежката метеорологична обстановка в Североизточна България е затворен за движение на влакове жп участъкът между Самуил и Каспичан. Това съобщиха от пресцентъра на Национална компания железопътна инфраструктура (НКЖИ). 
Тази нощ два товарни влака на частни превозвачи заседнаха в преспи в междугарията Висока поляна - Самуил. Едната товарна композиция, собственост на БЖК е освободена частично. При опит за изтеглянето на втората, собственост на Булмаркет, последният празен вагон леко се приплъзва със задната талига. Няма излизане на подвижен състав от релсите. 
В момента роторен снегорин от Самиул разчиства междугарието Самуил - Силистра за осигуряване на проходимост на пътническите влакове за Силистра. След това същият се връща към Самуил за освобождаване на авариралите композиции между Висока поляна – Самуил.
В останала част от железопътната инфраструктура в страната към 12.00 часа е проходима. Аварийните екипи на Компанията са в готовност да реагират своевременно. 
18.01.2017, 12:27 часа
793 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha