След три дни търсене полицията откри умряла от студ и нахапана от плъхове старица

След три дни търсене полицията откри умряла от студ и нахапана от плъхове старица В нечовешки вид, починала преди около три дни, котленските полицаи откриха под леглото вкочaнения труп на 84 годишна  жена от града. Органите на реда бяха вдигнати на крак, след сигнал на родственик, съобщил, че жената не е виждана трети ден.
При първоначалният оглед на дома на покойната Надежда Сивова  липсващите цървули и два бастуна, подхранваха версията, че въпреки трудната подвижност на тежко болната жена, тя по някакъв начин е излязла от дома си. Започна претърсване на двора с щателно проверяване на преспите дали жената не е затрупана някъде в двора.
Съседи се вайкаха, къде може да е старицата и,че не е възможно сама дори и да излезе от стаята. Синът на починалата обясняваше, че последно е идвал при майка си преди 3 дни да запалил печката, но нея я нямало. Една от комшийките логично го запита, не се ли е притеснил, че майка му я няма в това състояние на легло с памперси, не я ли е потърсил из къщата, разказват от "Котел нюз".
Мъжът, който не живее в бащината си къща и според роднини не е в добри синовни взаимоотношения с починалата, по-скоро обясняваше, че няма кой да е прибрал майка му и тя да е някъде докато я търсят, бил гледал на всякъде дори под леглото. С голи ръце той ровеше в еднометров сняг около къщата в опит да открие тялото защото с пълзене може да е излязла. Малко по-късно след по-задълбочен оглед на стаята, дълбоко навътре зад натурии и кашони под леглото, един от криминалистите откри бездиханното тяло на старицата.
В недоумение остана синът на починалата и нейната сестра, че неколкократно са надничали под леглото и не са видели тялото. Личния лекар констатира смъртта на жената след което близките бяха допуснати в стаята. Изключително разстроена сестрата на починалата разказа, че тялото на баба Надя е станало обект на оскверняване от плъхове, които до неузнаваемост са гризали от нейната плът. Как и защо се е озовала под леглото не е разбрала, но докторът бил казал ,че най-вероятно е починала в следствие на измръзване.
В условия на изключителна бедност и мизерия, Надежда Сивова подобно на много други нейни връстници се бореше с предизвикателството да оцелее в България.С европейска пенсия позволяваща и „достойно” качество на живот, след 35 години трудов стаж в тежка професия присъща само за мъже, баба Надка беше известна като единствената жена – Банцигар.
Една от най-активните кръводарителки в годините когато това беше въпрос на нещо повече от милосърдие. Днес мнозина припомниха,че тя е била и първата жена в котленско, която е карала мотор с кош и по нищо не е отстъпвала на мъжете мотористи. 
18.01.2017, 12:48 часа
1247 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha