Заедно в час търси учители за Монтана

Заедно в час търси учители за Монтана Неправителствената организация Заедно в час събира мотивирани и активни млади хора в Монтана, които да станат учители в местните школа.
На 31.01 в от 17:30 часа в Заседателната зала на Младежки дом Заедно в час ще проведе първото си събитие в града.
„Най-готиното социално събитие в Монтана този месец се нарича преОБРАЗОВАНИЕ. Ние от фондация Заедно в час идваме в твоя град, защото вярваме, че можем заедно да започнем диалог за развитие и подобряване на образованието както тук, така и в цяла България. Искаме да срещнем всички активни хора в града и заедно да поговорим за местните специфики и нужди, както и да набележим следващи стъпки за решението им“, се казва в съобщение на организацията.
На събитието се очаква да бъде представен проблемът в образованието в Монтана и в цяла България, а след това и как Заедно в час работи за решаването му.
По данни на организацията в България съществува най-голямото образователно неравенство в Европа. Това означава, че: децата от малките населени места нямат достъп до същите възможности, които имат техните връстници в големите градове; учениците от семейства с нисък социален статус изостават с до 3 години от своите по-привилегировани връстници; децата, чиито майчин език не е български, отпадат по-често от училище.
Това може да се промени, чрез целенасочена работа и инвестирано време в правилната посока. Затова те каним на събитието „преОбразование“ – за да променяме и преобразуваме заедно.
Вярваш ли, че тези деца имат потенциала да постигнат мечтите си? Смяташ ли, че и те заслужават равен шанс за развитие? Кой, ако не ти, може да промени съдбата им към по-добро? На 31 януари ще ти разкажем повече подробности за тези проблеми в България и конкретно в Монтана. Ще се радваме и заедно да обсъдим техните решения, защото от нас зависи те да бъдат решени. 
Присъствието на събитието е безплатно, но местата са ограничени, затова за да запазите своето място, се регистрирай на този линк - http://bit.ly/преОбразованиеМонтана.
18.01.2017, 15:23 часа
3840 1
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha