Бащата на зам.-шефа на болницата в Лом се удави в Дунав, гонел патица по леда

Бащата на зам.-шефа на болницата в Лом се удави в Дунав, гонел патица по леда Възрастен и опитен ловец загина при излет за диви патици край река Дунав край Лом. Мъжът се е удавил при опит да извади от реката отстреляна птица, съобщиха от Ловното сдружение в града.
73-годишният Тошко Илиев отишъл в сряда сутринта на лов за диви гъски и патици в района на помпената станция до крайдунавския град. Ловецът свалил няколко зеленоглави патици, но последната от тях паднала върху леда в Дунав. Мъжът тръгнал да я вземе, но ледената кора се счупила и той пропаднал в реката. Студът, дебелата шуба и ботушите попречили на ловеца да изплува.
След като до обед мъжът не се върнал, синът му го потърсил и в ранния следобед открил трупа му в реката. Водолази от Монтана извадили тялото от Дунав. Синът на загиналия ловец – д-р Виталий Илиев, е зам. директор на болницата в Лом и също е ловец.
През последните седмици заради студа и снега голямата река е пълна с птичи ята, а сутрин и вечер небето почернява от ятата им. Много ловци дебнат прелета край реката и се хвалят с добра слука.
Влизането във водоеми по леда обаче е изключително опасно, отстреляните птици се прибират с куче или въдици, коментираха опитни стрелци.
19.01.2017, 13:59 часа
12455 4
Коментари

Мнение

28.05.2017, 18:30 часа
Поoкрепям "Ahahaa, но НЕ в омразата, а по принцип за становището- да убиваш за удоволствие?! Приказките за защита на природата, за хоби, разходка и т.н. са само благовидни думи, подсъзнателно извинение за извършените зверства над беззащитни животинки. Отнемането на Живот е престъпление от което страда и ловеца и потомството му, нооооо невежеството е по-силно и от желанието за кръв от страна на така наречените ловци, които не са нищо повече от примитивни злодеи.

Ahahaa

28.05.2017, 18:30 часа
Със и без фб,моето мнение не се променя.А то е следното-такива случаи чета с кеф и те предизвикват неволна усмивка на лицето ми.Няма значение дали са се простреляли ,удавили или каквото и да е.Мразя ги и ще ги мразя докрай.Това не са хора.Стрелят по беззащитни животни,много от които дори не ядат,но важно да ги убият.Уж защитават природата.Да се избиват помежду си!Хубав ден!

медия

28.05.2017, 18:30 часа
Интересен аргумент "Ahaha" , имате право. Може ли да ни дадете фейсбук профил за да ви добавим в дискусията по темата! :)

Ahahaa

28.05.2017, 18:30 часа
Май ловът е забранен,но се намират дърти ,а и не само,бракониери,които стрелят без почивка.Получил е каквото е търсил.Бил е възрастен,но опитен ,изглежда,не.Един по-малко....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha