Състезание по планинско бягане ще се проведе тази неделя край Мездра

Състезание по планинско бягане ще се проведе тази неделя край Мездра Състезанието по планинско бягане "Крета рън" 2017 ще се проведе тази неделя, 22 януари, в околностите на мездренското село Крета. Маршрутът на трасето, което е с дължина 13 км и денивелация (изкачване/спускане) +370 м., преминава предимно по горски пътеки и е дело на страстния любител на бягането в пресечени местности Николай Ралчов. Организатори на спортната проява са врачаните Александър Александров, Иван Стоянов и Станислава цветанова, които обещават на участниците спиращи дъха панорамни гледки към Искърското дефиле, Врачанския Балкан и планините Ржана и Веслец. 
Обединени от идеята за популяризиране и развитие на вело и планинското бягане, през миналата година тримата ентусиасти са реализирали дузина подобни спортни събития у нас. Амбицията им е чрез бягането и колоезденето по пресечен терен сред красиви местности да накарат повече хора да обикнат спорта сред природата. 
Съгласно регламента cъcтeзaниeтo е в три възрастови категории - мъже, жени и юноши, а таксата за участие повече от символична - 10 лв. Вместо медали, купи и грамоти, организаторите са осиryрили куп атрактивни награди: за първо място - кило кралски фурми, за второ - домашен суджук, за трето - литър домашно вино. Ще има и томбола с други домашни благинки за зимата - лютеници, лютики, кьопоолу, сланина, чесън и пр. А на старт-финала ще има топъл чай и... домашна ракия. 
Стартът на "Крета рън" 2017 е в 10:00 часа в неделя на площада в центъра на Крета, а финалът е планиран около 14:00 ч. Организаторите канят любителите на планинското бягане да се включат като участници или зрители в първото издание на снежния спортен празник, който се очаква да се превърне в традиционен.
19.01.2017, 14:05 часа
812 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha