Ало-измамници ни изнудват за пари, като заплашват близките ни

Ало-измамници ни изнудват за пари, като заплашват близките ни Все по-жестоки стават методите на телефонните измамници да изнудват възрастни хора за пари, научи BulNews.bg. Бандити прибягват до изпитана практика -  заплашват най-близките на жертвите си, за да им измъкнат спестяванията.
Такъв случай е регистриран в Монтана, съобщават от полицията. На 18 януари 76-годишната баба от областния град с инициали Т.М. е получила стряскащо обаждане на домашния си телефон. Непознат мъжки глас започнал да заплашва нея и семейството й със саморазправа и побой, ако до 20 минути на указано място не предаде сумата от 15 000 евро.
Въпреки първоначалния шок, старицата запазила самообладание и затворила телефона. Няколко минути по-късно обаче получила ново обаждане от друг непознат, който я заблудил, че е началник на криминална полиция в Монтана и я помолил да съдейства на полицията за залавяне на обадилите и се по-рано по телефона престъпници. Мнимият полицейски началник й казал да предостави всичките си налични парични средства.
Този път възрастната жена се хванала на въдицата и събрала спестяванията си. Тя оставила 2 985 лева до дърво в Попската градинка в Монтана.
На следващия ден жената разбрала, че е измамена, и подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство. 
20.01.2017, 10:51 часа
1043 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha