Студена зима - горещ секс

Студена зима - горещ секс Температурите навън се понижават. Ала трябва ли това да бъде така и за сексуалните ни преживявания през зимния сезон?
Любопитен факт е, че най-страхотният секс се получава именно когато термометърът отчита спадове под нулата. Защо ли? Защото през студените дни изпитваме по-голяма нужда да почувстваме топлината на друго тяло, да се сгушим на топло под пухкавите завивки с любимия човек и да му се наслаждаваме чак до края на света... Е, или поне до края на зимата.
Сайтът SheKnows.com представя експертното мнение на водещи специалисти, които разказват защо животът на по-студено място би могъл да разгорещи секса повече и от климата на най-топлия екзотичен остров. Ето и кои точно са 6-те най-основни причини за това:

1. Мъжете имат нужда от повече секс, когато навън е студено
Това е едно от поредните доказателства, че представителите на силния пол наистина са от Марс. В едно проучване, публикувано от американския здравен журнал "Психология днес" (Psychology Today), 114 мъже са били помолени да оценят привлекателността на жените в продължение на една календарна година. Колкото по-студено ставало времето, толкова по-възбудено реагирали мъжете на снимките на дамите, които им били показвани. Учените твърдят, че тестостеронът на мъжете бил в нормалните граници през месеците от февруари до октомври, ала през ноември, декември и януари те буквално не можели да устоят на изкушението.
Д-р Карлън Коста, сексолог и отношения експерт, обяснява този феномен така: "Като хора ние сме склонни да искаме това, което не можем да имаме. Колкото по-малко видима е плътта ни, толкова повече възможността за провокация на фантазията ни се появяват - да мислят за това, което се крие под всички тези шалове и пуловери."

2. През есента и зимата се зачеват повече бебета
Най-често срещаният рожден ден, споделян от хората в страни с умерен климат (където има 4 сезона), на възраст между 14 и 40, е 16 септември. Това означава, че тези деца са били заченати през месец декември. В обратния случай - месецът, в който жените най-рядко зачеват, е август.

3. Броят на сперматозоидите през лятото е понижен
Това може би е най-доброто обяснение защо повече бебета са заченати през зимата. Количеството и концентрацията на сперматозоидите при еякулация е по-ниска през лятото, отколкото през всеки друг сезон. Това разбира се не означава, че през топлия сезон е невъзможно да се забременее.

4. Емоционални връзки могат да бъдат по-силни, когато навън е студено
Д-р Чарли Ферер, клиничен сексолог, секс експерт и писател, разказва за психическата настройка на хората през по-студените месеци. През зимата повече от всеки друг път търсим топлина, уют, домашен комфорт. Това ни кара да сме по-емоционални и засилва желанието за прегръдки, целувки, за нежност и интимност, за затопляне на взаимоотношенията помежду ни.

5. Зимата е идеална за почитателите на мисионерската поза
Сексът през есента и зимата е благоприятен за пози, в които сме по-близо един до друг. В този ред на мисли, мисионерската поза е чудесно решение за нейните почитатели през студените дни.

6. Необвързаните са най-палави през зимата и есента
Добри новини за самотните дами и господа: с толкова много възможности да бъдат социални (фирмени празненства, парти купони на приятели) няма по-подходящо време, за да срещнат потенциален партньор и да открият нова любов. Зимата, и по-конкретно новата година, са чудесно решение за преосмисляне на приоритети във взаимоотношения с противоположния пол.
Виждате ли? Студените температури не бива да ни притесняват, що се отнася до секса и подвизите ни под завивките. Щастието ни с половинката не зависи от сезона, а от самите нас.
20.01.2017, 13:31 часа
1983 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha