Отбелязаха Деня на родилната помощ в община Борован

Отбелязаха Деня на родилната помощ в община Борован Днес в населените места от община Борован беше отпразнуван Деня на родилната помощ.
В село Малорад кметът на общината инж. Десислава Тодорова присъства на пресъздаването на стар български обичай. Ллекарят, който се грижи за здравето на хората в селото - д-р Цезар Пенчев, бе посрещнат с почит и  уважение. Той си изми  ръцете и завърза червен конец на малко дете за здраве на всички малчугани през годината. Бабите от група за народни песни към читалище „Просвета 1919“ изпълниха песни. Кметът на Борован раздаде подаръци на д-р Цезар Пенчев и на медицинските сестри Мария Геормезовска, Димитрина Найденова, Марияна Ицовска и Геновева Узунова. Подаръци бяха раздени и на всички жени, станали майки през 2016 г.
В музикалната зала на читалище „Цани Иванов“ в Борован заместник-кметът Илияна Донкова поздрави докторите Даниел Дилков, Светозар Цигаровски и Пенка Железарска и медицинските сестри Цецка Генова, Елка Борисова, Десислава Цветанова, Цонка Лилковска, Виолета Найденова и акушерката Тони Костова. Те, както и  всички жени от общината, станали майки през 2016 г., получиха подаръци, осигурени от инж. Тодорова.
20.01.2017, 14:30 часа
2445 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha