Честваха Бабинден в Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ - Мездра

Честваха Бабинден в Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ - Мездра На 20 януари акушеро-гинекологичното отделение на мездренската многопрофилна болница за активно лечение се оказа препълнено. Причината бе инициативата на oбщинската администрация и младежките организации на Българския червен кръст в Мездра и Зверино да поздравят неуморния труд на докторите и медицинските сестри в отделението.
Д-р Цеков побърза да съобщи две радостни новини. 
"След приема, доброволците от младежката организация на БЧК в Зверино извършиха ритуала „измиване на ръцете на бабата“, каза Цеков. В ролята на Бабата бе старшата сестра Елена Шифелбайн, като ѝ пожелаха както е хлъзгав сапуна, така да са лесни ражданията, а капките от ръцете ѝ да се превърнат в родени бебета. Доктор Цеков получи подаръци от общинска администрация, малката Фабиана Сандова дари доктора с красив букет, а зверинските доброволци го дариха с колаж, който да краси кабинета му.
Делегацията от гости не пропусна да поздрави и родилките, дали живот на своите рожби в близките дни. За повечето от тях това не е първа бременност, а за грижите по раждането избират именно мездренското акушеро-гинекологично отделение. Родителите на малките Андрея, Роберто, Сияна и Ивана получиха букети и гумени играчки, а младежите на БЧК подариха на АГО отделението завивки за новородените, направени от тъкан, задържаща телесната топлина. 
Завеждащият отделението д-р Владимир Цеков посрещна радушно всички гости, сред които кметът на общината инж. Генади Събков, секретарят на общината Севдалина Джамбазка, директорът на общинския център за социални услуги и дейности Наталия Христова, управителят на многопрофилната болница д-р Илияна Михайлова и ръководителят на младежката организация на Българския червен кръст в Зверино Петя Илиева.
20.01.2017, 16:20 часа
5659 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha