Ръководителят на най-голямата операция по наркотрафик в света ще олекне с 14 милиарда

Ръководителят на най-голямата операция по наркотрафик в света ще олекне с 14 милиарда Американският наркобарон Хоакин „Ел Чапо“ Гусман не се призна за виновен в САЩ по обвиненията, че е ръководил най-голямата операция по наркотрафик в света. Шефът на картела „Синалоа“ беше екстрадиран във вторник от Мексико.
Американски прокурори искат заповед, която да разреши изземването на активи на наркобарона, оценявани на 14 млрд. долара.
През 2015 г. Гусман успя да избяга от затвор през тунел. След като отново беше заловен в началото на 2016 г. той започна да се бори срещу възможността да бъде екстрадиран в САЩ.
Американските власти се опитват да заловят „Ел Чапо“ от 20 години. Срещу него са повдигнати 17 обвинения, сред които наркотрафик, използване на незаконно притежавани оръжия, пране на пари и контрабанда на пари през границата.
Още при първото му появяване в съд в Ню Йорк прокурорите огласиха намерението си да поискат разрешение да конфискуването на активи на наркобарона в размер на 14 млрд. долара – тази сума показва размерите на наркоимперията на „Ел Чапо“.
21.01.2017, 11:53 часа
662 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha