Кунева и хората й скочиха: Има опит да се промени курсът на кораба, но няма да допуснем коалиция между ГЕРБ и БСП

Кунева и хората й скочиха: Има опит да се промени курсът на кораба, но няма да допуснем коалиция между ГЕРБ и БСП "Движение България на гражданите" (ДБГ) вижда бъдещето си в Реформаторския блок. Това стана ясно от пресконференцията на лидера на партията Меглена Кунева след заседание на Националния съвет на формацията.
Амбицията на партията е повече хора да живеят по-добре. България пък трябва да е важен определящ фактор в ЕС.
„Програмата на партията е еднозначна и фокус е поставен върху образование, култура, развитие на демокрацията и инфраструктурата. Трябва да работим за гражданите”, категорична бе Кунева.
„ДБГ определя като позитивно участието си във властта. Имаше още неща, които можехме да постигнем”, отчете Кунева. ДБГ била конкурент и партньор в кабинета.
А за следващия парламент, тя смята, че е рано да се коментира следващото им участие във властта.
„РБ ще бъде част от бъдещия парламент”, уверен е Найден Зеленогорски. Имали 6% подкрепа. Той е притеснен от фрагментирането на дясното.
„Оставяме вратата отворена, включително и за тези, които напуснаха”, коментира депутатът. Призова да не се изгарят мостове.
„Ако реформаторите ги няма в Народното събрание, се отваряла врата за коалиция ГЕРБ-БСП. Ние сме гарант това да не се случи”, заяви Зеленогорски.
„Има опит да се промени курсът на кораба”, притеснен е той. РБ нямало да допусне това.
По-оптимистичен е Даниел Вълчев, който вижда блока като незаобиколим фактор в следващия парламент. Като предизборна агитация той вижда думите на премиера Бойко Борисов за правителство на малцинството.
21.01.2017, 16:55 часа
968 9
Коментари
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha