5 лева сянката, 7 лв. за шезлонг на централния плаж в Бургас

5 лева сянката, 7 лв. за шезлонг на централния плаж в Бургас Трима кандидати са участвали за ивицата между моста и Морска гара, новият стопанин е фирмата собственик на близкия грандхотел "Приморец".
Община Бургас повече няма да стопанисва централния плаж в областния град, който през последните години се прочу в безплатните си чадъри. След проведения в Министерството на туризма търг с тайно наддаване е определен победител - това е фирмата "Булгариен директ райзен" ЕООД, свързана със собствеността на 5-звездния грандхотел "Приморец" до ивицата.
Собственикът Димитър Караненов има хотели и в Слънчев бряг. Според офертата на победителите през сезон 2017 в платената зона на "Бургас център" цената на чадър за ден ще е 5 лв. Шезлонгът ще е по-скъп - 7 лв. "Булгариен директ райзен" ЕООД е единственият допуснат до търга кандидат. Оферти са подали още "Пловдив паркинг" ЕООД и "Мега фемили пропърти" ЕООД Бургас.
От заповедта на министър Николина Ангелкова става ясно, че след проверка на документацията тръжната комисия е взела решение да не допусне двете фирми. Заповедта може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховния административен съд. 324 хил. лв. с ДДС е наемът на ивицата за година, предложен от спечелития кандидат, тя трябва да бъде внесена две седмици след влизане на заповедта в сила.
Сред изискванията е цената за чадър и шезлонг да не бъде променяна за срока на договора, т.е. през следващите 5 г. Както "24 часа" писа, нови наематели вече имат две от най-атрактивните ивици в бургаска област: "Несебър Юг" и "Слънчев бряг Север".
Те бяха дадени на концесия, но министерството прекрати договорите през ноември м.г., позовавйки се на многобройни нарушения. Търгът за ивицата в Несебър ще се обжалва пред ВАС от "Общински плажове" ЕООД със 100 процента участие на общината.
24.01.2017, 10:02 часа
870 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha