Цачева ще удари за последен път звънеца на 43-то Народно събрание

Цачева ще удари за последен път звънеца на 43-то Народно събрание 43-то Народно събрание ще проведе последното си пленарно заседание. По време на вчерашното заседание председателят на парламента Цецка Цачева уведоми народните представители, че президентът Румен Радев е поискал в извънреден брой на Държавен вестник да бъде обнародван неговият указ, с който разпуска парламента и назначава извънредни парламентарни избори на 26 март. 
В програмата за работа депутатите през последния им работен ден са залегнали няколко законопроекта. Те ще разгледат на второ четене промени в Гражданско процесуалния кодекс, предвиждащи въвеждането на европейските изисквания за създаване на процедура за европейска заповед за запор на банкови сметки, с цел улесняване на трансграничното събиране на вземания по граждански и търговски дела. 
Парламентът ще гласува на второ четене и промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, предвиждащи окрупняване на имотите, които животновъдите ползват за отглежданите пасищни селскостопански животни. 
В програмата е залегнало още второ гласуване на Законопроект за допълнение на Закона за регионалното развитие. 
Вече е обнародван в Държавен вестник указът на президента Румен Радев за разпускане на парламента. Очаква се парламентарните сили да направят обръщения от трибуната в пленарната зала.
Президентът Румен Радев вчера обяви състава на служебното правителство. То ще бъде назначено в петък - 27 януари, когато и кабинетът на Бойко Борисов предава властта. Премиерът в оставка пожела успех на служебното правителство и благодари на своите колеги за работата през тези две години.
Както стана ясно вече бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков ще бъде служебен премиер в кабинета, съставен от Радев.
Той ще има четирима вицепремиери.
Служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен министър на здравеопазването е Илко Семерджиев. Той е бил заместник-министър в няколко правителства, както и шеф на здравната каса.
Служебен вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната ще бъде Стефан Янев. Той е бригаден генерал от резерва.
Третият вицепремиер - по европейските фондове е Малина Крумова, която досега беше в екипа на Томислав Дончев.
Последният вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018 е кадърът на БСП Деница Златева.
26.01.2017, 08:09 часа
574 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha