Кунева скочи на Радан по време на първи конгрес на реформаторите

Кунева скочи на Радан по време на първи конгрес на реформаторите Лидерът на партия "Движение България на гражданите" (ДБГ) Меглена Кунева се обяви срещу ляво управление, но и срещу статуквото само една партия да диктува какво е дясното у нас.
Реформаторският блок (РБ) да бъде конкурент, коректив и партньор. Следващите седмици да кажем ясно, че не искаме ляво управление, но и в същото време само една партия да диктува какво означава дясното в България, бяха думите й пред делегатите на Първия конгрес на блока, пише Дарик.
Тя призова десните партии да настъпят напред. Рецептата, дадена от Кунева, е в отговора "как да направим така, че 21 век да има своите големи идеи, така, че България да даде големите идеи на Европа и света".
"Реформаторският блок не е за всичко, а за най-важите политики, които ще променят живота на държавата, подчерта лидерът на ДБГ. Според нея има дефицит в здравеопазването, социалната политика, образованието. "Ако не разберем какво означава дясното на 21 век и не го преследваме тук , в България, няма да знаем как да начертаем своите приоритети", подчерта Меглена Кунева.
Тя посочи, че освен планове, отчети, политиката е емоция и "ние трябва да си я дадем един на друг, да дадем вдъхновение, което да обедини оптимизма на работещите - това е наша задача".
Божидар Лукарски бе посрещнат със скандирания от залата "СДС". "Истинското раздаване на "Оскари" ще бъде в края на март, когато са предсрочните парламентарни избори, образно аргументира председателят на синята партия нуждата от обединение на десницата. Той изрази надежда още след седмица този процес да започне, за да не останат десните извън голямата политическа сцена.
"Реформаторският блок трябва да участва в следващото управление не като самоцел, а защото желанието на избирателите на десницата е за силно дясно управление", поясни той.
Да загърбят егоизма и да се обединят, в това число и с ДСБ, призова в изказването си и лидерът на БЗНС Николай Ненчев. "Имаме много по-висока цел, заради България, заради децата ни, да бъдем единни, съпричастни към общата ни кауза и програмата", обясни той.
Борислав Великов, лидер на "Българска нова демокрация", също акцентира върху необходимостта от истинско десноцентристко обединение, което може да стане само чрез преодоляване на личните и лидерски различия.
Тихомир Пейчев, зам.-председател на НПСД, се обяви за консолидация на РБ. Ако бяхме удържали четиригодишния си мандат, щяхме да сме много по-ефективни, посочи той.
28.01.2017, 14:35 часа
996 1
Коментари

Б.Б.

28.05.2017, 18:30 часа
Изчезвай
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha