Спряха делото за наводнението в Бисер – виновни няма

Спряха делото за наводнението в Бисер – виновни няма Спряха делото за наводнението в Бисер. Пет години след бедствието в харманлийското село четири прокуратури не успяха да намерят виновни. Причината за спирането на делото на този етап са липсващите разпити на трима свидетели.
Според разследващите те са в чужбина и не могат да бъдат открити, а без тях няма как разследването да продължи, въпреки че към момента то вече е над 10 000 страници. Пет години след бедствието виновен няма, но на място все още личат последствията от голямата вълна, съобщава Нова тв.
На 6 февруари 2012 година 3-метрова вълна връхлетява село Бисер и помете всичко по пътя си. Водата беше от скъсаната стена на язовир "Иваново". 10 души в района умиряха. Съборени бяха 56 къщи, над сто други - повредени.
Пет години по-късно виновен за бедствието няма, а след като премина през хасковската, военната, върховната и пловдиската прокуратура, разследването е спряно.
За издирването на тримата липсващи свидетели, както и за оказване на допълнителна методическа помощ на Районна прокуратура - Пловдив, разследването вече е изпратено във Върховна касационна прокуратура, която също ще се включи в работата на по-късен етап.
 
29.01.2017, 13:14 часа
407 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha