Стефан Милев е временният шеф на Софийския районен съд

Стефан Милев е временният шеф на Софийския районен съд Все още не избран за изпълняващ функциите председател на СРС, Стефан Милев вече е разговарял и получил съгласие на съдии от районния съд да се включат в екипа му. Това стана ясно на заседанието на Съдийската колегия, чието мнозинство днес го определи за временен ръководител на Софийския районен съд и за пореден път неглижира съдийското самоуправление.
Предложението за Милев бе внесено тази сутрин. Номинацията му е от осем от членовете на колегията - Димитър Узунов, Милка Итова, Мария Кузманова, Светла Петкова, Каролина Неделчева, Галя Георгиева, Даниела Костова и Георги Колев, точно толкова, колкото са необходими за избор на и.ф. административен ръководител. Тази бройка провокира реплики в залата, че изборът е предопределен и че явно мнозинството така разбира демокрацията.
Решението на мнозинството на Съдийската колегия е поредното доказателство как разбира то съдийското самоуправление – чрез налагане на външни кандидати без съобразяване с мнението на самите съдии. А имаше две номинации от Общото събрание на СРС – на съдиите Албена Ботева (от 115 присъстващи, 69 я подкрепиха) и Борис Динев (с 59 гласа "за"). Двете бяха внесени от председателя на СГС Калоян Топалов, който изцяло се съобрази с принципното становище на СК на ВСС, че по-горестоящият председател предлага изпълняващ функциите ръководител.
Въпреки предопределения избор, тримата кандидати бяха изслушани. И към тримата бяха задавани различни въпроси, като логично най-много въпроси получи Стефан Милев, който отговаряше със самочувствие и дори призна, че има такова за себе си. На моменти дори той ръководеше заседанието на Съдийската колегия като даваше думата на един или друг кадровик.
01.02.2017, 09:37 часа
656 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha