Сливат две училища във Видинско

Сливат две училища във Видинско Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Димово и Професионалната гимназия по икономика в града ще се слеят в средно училище със специализирани паралелки. Решението е на общинския съвет и е взето след широка дискусия, обясни председателят на местния парламент Добромир Тодоров.
"Съгласували сме предварително това с училищата, с населението при обсъждането на проблема и с Регионалното управление на образованието и мисля, че сме отговорили на потребностите на образователната система, на гражданите и с представителите на Министерството на образованието, така че не очаквам да има проблеми това решение да влезе в сила", каза Тодоров.
Известна оптимизация на персонала ще има, но преподавателите от гимназията ще запазят работата си, обясни Добромир Тодоров. Той съобщи също, че предстои преобразуване и на основното училище в село Гара Орешец.
"Да го направим училище до десети клас, с първа степен на квалификационна специалност за децата, като след това, ако искат да продължат професионалната си квалификация- втора, трета, четвърта степен, могат да продължат в училището в Димово, което е до дванадесети клас. Според мен имаме сериозно, амбициозно решение да стабилизираме образователната система в общината и дори да я вдигнем малко на по-високо ниво."
Очаква се преструктурирането да бъде гласувано от общинския съвет до края на месеца и да влезе в сила от новата учебна година. 
01.02.2017, 14:15 часа
2015 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha