Наглост! Община Враца товари граждани с двойни такси за юрисконсулт

Наглост! Община Враца товари граждани с двойни такси за юрисконсулт Пълномощник на община Враца най-нагло се пробва да натовари жител на града с 600 лева за юрисконсултско възнаграждение, научи BulNews.bg.
Историята започва в средата на юли миналата година, когато чиновници определят оградата на врачанин от ж.к. „Сениче“ като незаконна и издават заповед да бъде съборена. Мъжът се опитал да обясни, че е ремонтирал старата ограда откъм улицата, а новата по средата на имота я е направил през 2015 г., след като имотът е разделен между две семейства. Това обаче не трогнало общинарите, които били категорични, че строежът е незаконен, няма как да се узакони и трябва да се събори.
Врачанинът А.А. не се дал лесно и подал жалба срещу заповедта на кмета Калин Каменов в административният съд в града. Въпреки обясненията и документацията, в края на миналата година магистратите решили, че общинарите са в правото и си оградата трябва да се бутне. С решението си административните съдии постановили мъжът да плати на общината сумата от 300 лева за юрисконсулско възнаграждение.
Три дни след решението на магистратите пълномощник на общината поискал съдът да измени решението си в частта за разноските, като от А.А. да бъдат платени не 300 лева, а 600 лева, защото на толкова се оценявал трудът на юрисконсулта. Мераците на местната администрация да одере кожата на обикновения врачанин с двойна такса обаче се оказали неуспешни. Магистратите обяснили на пълномощника, че разноските са били обсъдени от съдебния състав при постановяване на акта през декември и няма как да бъдат променяни.
Хубаво е общинарите да знаят, че таксите за юрисконсултите са строго определени и с промените в гражданско-процесуалния кодекс максималните тарифи за юрисконсултите стават от 100 до 300 лева при исков процес и от 50 до 150 при заповедно производство.
03.02.2017, 08:40 часа
2359 3
Коментари

simply

28.05.2017, 18:30 часа
Мастиката е на процент! Изкарайте му дохода, от заплата, граждански договор, хонорари и други, той знае кой го доведе в ГЕРБ сега върти интриги, има да връща, но как го прибрахме така ще го изгоним!

киро

28.05.2017, 18:30 часа
как няма да искат двойни такси, в общината са толкова много юристи и все светила на юридическите науки те знаят най-много само не знаят на кои хора са !!!!

.

28.05.2017, 18:30 часа
ТОВА Е ГРОЗНО, КАЛИНКИТЕ ОТ ГЕРБ В КМЕТСТВОТО СЕ ОЛЯХА. КМЕТЕ, ОСЪЗНАЙ СЕ.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha