Съмнително! Дават под наем 8 лекарски кабинета във Враца

Съмнително! Дават под наем 8 лекарски кабинета във Враца Процедура за отдаване под наем на 8 лекарски кабинета в ДКЦ-1 във Враца гласува на последното си заседание общинският съвет в града. По предложение на директора на медицинския център Огнян Тошев помещенията се предложат за срок от 10 години при първоначален месечен общ наем от 2 000 лева.
За предложението гласуваха 28 общински съветници, четирима се въздържаха и четирима гласуваха против предложението, като го определиха като съмнително и изготвено за „наш човек“.
Пръв в дебатите се включи общинският съветник от групата на БСП Иван Иванов, който поиска да разбере защо срокът на договора за отдаване под наем е 10 годишен, като до сега бил за 3 години. Той поиска и потвърждение, че бъдещият наемател няма да развива конкурентна дейност в кабинетите.
Общинският съветник Борислав Банчев пък предложи кабинетите да бъдат отдавани по отделно, за да може в търга да участват местни лични лекари и други медицински лица. В мотивите си той изтъкна, че така всеки един кабинет би се отдал за около 250 лева – сума, която е нормална за повечето общопрактикуващи лекари. Предложението на Банчев обаче не срещна одобрението на колегите му от ГЕРБ, които твърдо искаха да се отдадат накуп и 8-те кабинета.
По време на дебатите стана ясно, че вече има инвестиционно намерение за цялата площ на 8-те кабинета и за това и докладната е изготвена така. Председателят на общинският съвет Румен Антов изтъкна, че не е имало интерес към кабинетите преди това, но беше контриран от Банчев, че това няма как да е истина, защото решението за отдаване под наем все още не е взето и няма как да очаква интерес към тях при това положение.
Всичките вакантни кабинети са на втория етаж в ДКЦ-то и традиционно се ползват от общопрактикуващи лекари в града. Предстои да се проведе публичен търг с явно наддаване, за който всички кандидати трябва да закупят и попълнят тръжна документация на стойност 30 лева. 
03.02.2017, 08:35 часа
2628 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha