Борисов посочи вариантите за „Белене” – бъдеще за централата има

Борисов посочи вариантите за „Белене” – бъдеще за централата има Тук само Веско Маринов липсва. Така се пошегува лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на влизане в Дома на културата в Пловдив. Той бе посрещнат от трио „Сопрано”, които му подариха своя нов плакат.
„Тук само Веско Маринов липсва”, засмя се Борисов и продължи пътя си. Препълнената зала, където имаше над 1000 души, Борисов първо нахока своите и каза, че след тази среща вождовете трябва да се съберат, да стегнат редиците и да спечелят изборите.
От залата започнаха да задават въпроси от всякакъв род и вид. Бившият премиер няколко пъти нападна медиите, като каза, че те са поръчкови и са купени от БСП. От залата възрастна жена се провикна: „Като спечелим изборите, ще си назначим наши журналисти”.
Борисов на няколко пъти зави, че Нинова го напада и че след като ще му прави ревизия, той държи на всички да бъде направена ревизия. В същото време е бил приет закон, който да пази от правосъдието всички от тройната коалиция.
„Дали областният управител Зико, дали кметът Тотев, дали Менда Стоянова са втори или трети, няма да позволя да има такива боричкания. Стегнете се. След толкова направено за Пловдив, трябва да сте горди, а не да има противоречия и борби”, заяви Борисов.
Той се закани, че заедно с Цветан Цветанов ще пристигне скоро отново в Пловдив и ще го прави редовно до изборите, за да изслушва проблемите в местните структури.
На въпрос от залата какво ще се случи с АЕЦ „Белене”, Борисов отговори, че нещата могат да търпят развитие, само ако има интерес от частен инвеститор. До момента 4 компании са заявили такъв интерес, най-добрите са от Китай. В ГЕРБ е била обсъждана идеята да се построи 7-и реактор на АЕЦ „Козлодуй”, който ще даде сигурност и ще даде приходи на страната.
На идване бившият министър-председател беше посрещнат от агитки на „Ботев”-Пловдив и „Локомотив”-Пловдив. Те му благодариха за това, че е дал по 1 млн. на клубовете целеви средства, за да разплати стари задължения. Поискаха от него, обаче, неработещият стадион „Пловдив” да бъде даден на концесия. Обяснението на премиера бе, че законът е спрян с вето на президента.
05.02.2017, 13:52 часа
1111 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha