Нова версия: Взрив в товарния отсек свалил самолета с руския ансамбъл "Александров" на борда

Нова версия: Взрив в товарния отсек свалил самолета с руския ансамбъл "Александров" на борда Взрив е причината за катастрофата на руския военен самолет Ту-154, който се разби в морето край Сочи навръх Коледа. Това твърди Юрий Антипов - член на Асоциацията на техническите експерти в Русия, въз основа на свое собствено разследване, съобщи изданието BFM.ru.
Антипов е изследвал няколко характерни отломки от самолета, показващи какво се е случило на борда преди самолетът да падне във водата. 
"Металът показва, че вътре в първия товарен отсек е имало много силно налягане, заради което корпусът просто е разкъсан. Останалият метал е бил изтласкан нагоре - така е станало от дясната страна, това е отломката, която първоначално ме заинтригува. След това получих достатъчно ясни снимки на тази отломка. А на левия борд ситуацията е еднозначна - под нивото на пода, тоест в товарното отделение, обшивката е придобила черно-кафява окраска, което е възможно само при много висока температура. Това може да стане само при взрив в товарния отсек", коментира експертът.
Това обяснява и голямата площ, на която са се разпилели останките на самолета, допълва още Антипов./БЛИЦ
05.02.2017, 14:14 часа
631 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha