Нов побой над екип на Спешна помощ, двама са в ареста

Нов побой над екип на Спешна помощ, двама са в ареста Eкип на Спешна помощ в Омуртаг е бил нападнат и пребит от двама мъже, защото шофьорът на линейката и фелдшерът отказали да издърпат колата им.
Сигналът за побоя е подаден около 1.40 ч. в неделя в полицията в Омуртаг, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.
Малко по-рано екипът на Спешна помощ бил извикан на адрес в ромската махала в града за припаднала жена с диабет. Линейката тръгнала към адреса, но улицата все още била затрупана от снега. Фелдшерът и шофьорът смъкнали носилката и поели пеша към дома на болната. Подминали закъсал лек автомобил, около който се въртяли двама мъже. 
Вече на връщане, заедно с жената, която била свестена и вървяла бавничко към линейката, закъсалите мъже поискали помощ, за да бъде изтеглена колата им. Екипът на Спешна помощ отказал, тъй като трябвало да отведат жената в болницата. 
Тогава двамата мъже - на 23 и 34 години от близкото село Беломорци, нападнали шофьора на линейката и фелдшера и ги пребили. 
Двамата извършители са задържани. 23-годишният е криминално проявен за кражби и хулиганство. По случая е образувано досъдебно производство 
Екипът на Спешна помощ, станал жертва на агресия, бил от дългогодишни служители, но досега не са били нападани, казаха техни колеги от Центъра в Търговище, цитирани от "Труд". Според тях дежурните в Омуртаг по никакъв начин не са предизвикали разправията, а са си изпълнявали задълженията. Освен това няма как линейка да тегли закъсала кола при никакви обстоятелства, допълниха от Спешна помощ.
През декември 2014 г. здравният министър Петър Москов обяви, че eкипи на Спешната помощ няма да реагират на повиквания в ромските махали, докато не бъде гарантирана тяхната сигурност. Той подписа и споразумение с МВР полицейски коли да пазят лекарите в рискови места.
06.02.2017, 10:40 часа
1484 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha