Десислав Дамянов се разболял от диабет след смъртта на Тодор

Десислав Дамянов се разболял от диабет след смъртта на Тодор Десислав Дамянов, единият от двамата братя, обвинени за смъртта на 18-годишният Тодор Йорданов, се е разболял от диабет след отправените обвинения и обиди срещу него и брат му от страна на близките на починалото момче. Това стана ясно в районния съд в града, където стартира дело за клевета, заведено от Десислав срещу Пламен Цеков – баща на приятелката на Тодор – Грета. На заседанието вчера в залата присъстваха двамата братя Иван и Десислав Дамянови /известни като Поничките/, жената на Десислав Юлияна Цонова и майката на Тодор Цецка Йорданова. Цеков го нямаше, като бе представляван от адвокат Гергинова, а Десислав се представляваше от самия себе си.
По време на съденото заседание бяха конкретизирани обидни квалификации изречени по телевизиите от Цеков по адрес на двамата братя като „тези са убийци“, „занимават се с престъпна дейност“ и „с мафиотски истории“ и други. Видеотехническата експертиза пък показва кой какво точно е казал по адрес на двамата братя.
Първият свидетел по делото бе Юлияна Цонова, която разказа, че си спомня до най-малка подробност всички изказвания по адрес на Иван и Десислав. Жената заяви, че именно Пламен Цеков е призовавал към саморазправа и е казвал „Око за око, зъб за зъб“, като е заявил, че двамата братя се занимават с престъпна дейност в национален ефир. Заради изказванията и протестите Цонова била посетена от униформени, които я предупредили да не остава сама вкъщи и да не излиза само по улиците в града. Заради изказванията и напрежението в града се наложило пред дома им в продължение на 10 дни да има патрулка.
Цонова разказа, че след като Десислав бил вече под домашен арест на 16 януари миналата година изгледал интервютата по телевизиите с близките на Тодор и обвиненията, които изрекли. Малко след това се наложило у дома им да пристигне личният му лекар, защото бил вдигнал кръвното и не се чувствал добре. От тогава Десислав пие лекарства и успокоителни, като му се правят и контролни изследвания за диабет.
Като свидетел в защита на Десислав се изправи и брат му Иван, който заяви, че здравословното състояние на брат му се е влошило след инцидента, а бизнесът им се е сринал. Партньорът в автокъщата им се е отдръпнал от тях, а клиенти като разбирали за инцидента не смеели да сключат сделка. В показанията си Иван разказва още, че двамата с брат му са били подложени на постоянен медиен тормоз, като журналисти с камери са ги преследвали навсякъде след инцидента.
След показанията адвокат Гергинова поиска делото да бъде отложено за средата на март за допълнителни доказателства и изясняване как последователно са привлечени като обвиняеми за смъртта на Тодор и с какви постановления.
От началото на седмицата това е третото дело на двамата братя, като в понеделник Иван Дамянов срещу брата на Тодор Ивайло Йорданов. То също бе за клевета в национален ефир, като Дамянов искаше от младежът да се извини публично за обидите и щял да се откаже от водените дела. Близките на починалото момче обаче не се съгласиха да се извинят и делата продължават. В понеделник обаче съдия Красимир Георгиев излезе с решение, че Ивайло е невинен и не следва да носи отговорност по обвинението за клевета.   
08.02.2017, 08:20 часа
7939 3
Коментари

путио маринкин

28.05.2017, 18:30 часа
абе скопен нерез гей майка ти ше еба у пичката объсана!рак да ти попари по топките и дробовете пичи грип да те умори!ще те обесим на табела враца бе олигофрен ще ти лети карантията по улиците хаха!

vraca

28.05.2017, 18:30 часа
kakva e taq naglos na poni4kite neznam s kakvi o4i se qvqvat tiq bokluci diabet li samo bavna i ma4itelna smart da umirat bavno

Читател

28.05.2017, 18:30 часа
Изроди, обидени били алчни за пари на гърба на едно мъртво момче.....така е простия народ си пати от такива наглеци!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha