19 800 лева помощ за стартиране на бизнес на студенти и докторанти

19 800 лева помощ за стартиране на бизнес на студенти и докторанти Стартира процедурата по изпълнението на проект “Техностарт 3 – Насърчаване на иновационната активност на младите хора в България”.
Целта на проекта е да бъдат насърчени младите хора с иновативни и жизнеспособни идеи (студенти, докторанти и завършили висше образование през настоящата година) да реализират тези идеи и да се популяризират успехите им. Младите предприемачи ще бъдат подпомогнати да започнат собствен бизнес чрез предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за създаване на технологични фирми.
Финансирането в рамките на проекта е в размер на 90% от общия размер, или до 19 800 лева за всеки одобрен бизнес план. За целта всеки одобрен кандидат трябва да регистрира своя фирма и да осигури задължителен собствен принос от 10% от общия размер на финансиране, или до 2 200 лева за всеки одобрен бизнес план.
По проекта са планирани 300 000 лева от бюджета на Министерството на икономиката за 2017 г. “Техностарт 3“ финансира стартиращи фирми с бизнес идеи само в сферата на промишлеността и научната и развойна дейност.
Допустимите разходи по проекта са за придобиване на дълготрайни материални активи (ДМА); разходи за придобиване на дълготрайни нематериални активи (ДНА); разходи за ток, вода, отопление и наем на помещения; за закупуване на материали и консумативи; за външни услуги и разходи за банкови такси, свързани с обслужване на банковата сметка по проекта и необходими за изпълнението на дейността по бизнес плана.
Очаква се процедурата да бъде открита през март 2017г. , след  изготвянето и приемане на ново Оперативно ръководство по проект “Техностарт 3”.
09.02.2017, 09:41 часа
675 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha