Валежите спират, студовете продължават

Валежите спират, студовете продължават Днес ще се задържи предимно облачно и на места ще има превалявания: в Северна България - от сняг, в Южна – от дъжд и мокър сняг. В Югозападна България ще е без валежи, ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб, в източните райони – умерен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са от минус 2 – минус 3 градуса в Северна България до 7-8 градуса в крайните югозападни райони.
Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо.  На места ще превалява сняг. Почти без валежи и с временни разкъсвания на облачността ще е над масивите от Югозападна България. Ще духа до умерен източен, по билата – юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра – около минус 3 градуса.
През следващото денонощие ще преобладава облачно време. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър и с него понижението на температурите ще продължи. Утре на места в Северна и Източна България ще превалява слаб сняг. Минималните температури в повечето места, ще са между минус 5 и 0 градуса. Максималните ще са предимно между минус 3 и плюс 2 градуса, по-високи в Югозападна България, където облачността временно ще се разкъса и намалее.
През почивните дни понижението на температурите ще продължи. На отделни места, главно в Северна и Източна България, ще превалява съвсем слаб сняг. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има през втория ден над Южна България. В началото на следващата седмица над много райони облачността временно ще намалее до слънчево. Сутрин ще е доста студено. Повишение на дневните температури очакваме във вторник. 
09.02.2017, 12:07 часа
887 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha