Държавата отказа помощ за врачанската болница, близо ли е фалитът?

Държавата отказа помощ за врачанската болница, близо ли е фалитът? Държавата отказа да позволи на врачанската болница да тегли заем, за да се спаси от фалит. Решението бе взето преди минути на общо събрание на борда на акционерите на МБАЛ "Христо Ботев". Представител на държавната власт, в чиито ръце е най-големият дял от акциите на здравното заведение, гласува въздържал се и не позволи на ръководството да изтегли кредит в размер от 6 до 8 милиона лева.
Основната точка в дневния ред на заседанието бе искане на разрешение за кредит, с който да се покрият големите задължения на лечебницата, които към момента са около 12.5 милиона лева. Да се изтегли кредит гласуваха всички представители на общините от областта, които са акционери в болницата, но най-големият акционер – държавата, се въздържа, а представителят Емилия Влахова не пожела да коментира решението.
„По устава на болницата имаме няколко варианта за кредит. Случилото се днес най-вероятно е някакъв правен казус. Малко ме изненада държавата с това „Въздържа се“, но… така са решили. Ще търсим варианти, дори за по-малък заем. Ще търсим помощ и становище и от юристите на здравното министерство и от министъра на здравеопазването“, заяви директорът на болницата Орлин Цветков.
Най-неотложните плащания на болницата към този момент са за медикаменти, заплати, ЧЕЗ, ВиК, „Топлофикация – Враца“ и други. Очаква се в скоро време да се свика друго общо събрание, на което да се направи нов опит за спасяването на врачанската лечебница.
През последните месеци при преструктурирането на няколко отделения бяха освободени 107 човека, като обезщетенията им са над 200 000 лева, което също увеличава задълженията на лечебницата.
„Опитваме се да покрием поне текущите разходи, но лихвите при евентуален запор на сметките ще са много големи. Ще направим всичко възможно болницата да работи. Много е неприятна ситуацията, защото всеки един момент кредиторите могат да запорират сметките на лечебното заведение и да го доведат до несъстоятелност“, каза още Орлин Цветков.
09.02.2017, 14:33 часа
9895 13
Коментари

данчо пръча

28.05.2017, 18:30 часа
абе помияри пъдари у, мбал ше ви еба путката майна боклуци пари на 4 месеца хаха живи ще ви пърлим на плаца на керемида!бият ярмин и саид дирете нафтата къде е спирта?емиле ломски пепелив тумбак къде са камерите и баретите от черен мамут циганин барета не става!ще ви взривим с тротил отзад!живи ще ви скопим с 1 топка смешници у мбал!духайте на пачо носа ей мърлячи!

MILICIA

28.05.2017, 18:30 часа
taa baza 6a a zema za bez pari , ako sakate moo da 4ekame nekoi cilivilizovan narod da ni zeme

болен

28.05.2017, 18:30 часа
Защо всички се правите ,че не знаете кой съсипа болницата. Естествено-Светльо Луканов ,управляван от Ангел Симеонов. Всички пациенти от болницата се препращат в частната болница и то от лекарите ,които са на щат-т.е. на заплата в болницата, а на хонорар в частната болница. Това какво е-конфликт на интереси . Къде е възможно това??!! Бедобразията са безгранични. А кой ще търси отговорност?

червената мафия не дава пари за лечение

28.05.2017, 18:30 часа
Пълничката изрусена дама- Емилия Влахова, като представител на държавата е упълномощена да не гласува за кредита. Пълномощията и са от правителството на Огнян Герджиков- едно царско плъхче, обагрено в червено и от един от видните представители на бялата мафия- министър И. Семерджиев! Стягайте се врачани! Да не сте посмели да боледувате!

путио маринкин

28.05.2017, 18:30 часа
ей сириус елитком сити сот ще ви стопим у газови камери хаха боклуци пари на 4 месеца емиле панчев къде е нафтата 85 л кой изпи спирта?бият ярмин и саид какво вардите ей олигофрени пъдари у мбал майка ви ше еба на всичките!емиле вади баретите от циганин пъдар не става къде са камерите?какви са тия чучела мангали пъдари у мбал?абе мангал у мбал жив ще те возим у катафалка ей муфтаджия черен помияр ще те затворим у моргата ше те спари рак по мъдете и дробовете пичи грип да те умори тошко скока се върна на бел кон ще ви ебе в устата да снима как ебете и спите у спешния ще ви заровим при пачо носа у девене!смърт на сириус сити сот герб и елитком иде провидение ей идиоти!

патриот

28.05.2017, 18:30 часа
С тази здравна каса и тъпите пътеки заедно с частните болници никнещи като гъби и политици продажници не държавните болници а България фалира.Време е патриоти да вземат властта за да спре цялата тази анархия!

"Промяната идва"

28.05.2017, 18:30 часа
Идат, идат крадливите комунисти- мултимилионери гушнати с близнака си по кражби- ДПС! Пак ще разпределят порциите, а за народа- нищо! Идаааат, идат народе! Сбирай се и гладувай!!!

Промяната идва

28.05.2017, 18:30 часа
Тъпунцере, МАлина И пеца турбото дърпат конците на всички директори в града. А зад тях е фотографа в задкулисието. Колко сте заблудени,че смяната на Малина и нейните некадърни заместници, кукли на конци ще промени нещо. Няма време за разследване за нищо няма да има време. Едни се сменят с други. И това. Касата на ГЕРБ се пълни и ще се изпразни на изборите за агитация. Апарата на герб е подкован да гласува за Аврамовица. До кокъл требе да се реже, изкореняване на коцевщината.

МАСТИКАТА СЕ КЛАТИ

28.05.2017, 18:30 часа
НЯМА ПАРИ, ДРУГАРИ. ЩЕ ИМА АКО СЕ УВОЛНЯТ ВСИЧКИ ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ. ЩЕ ИМА ПАРИ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ. ДА СЕ РЕЖЕ ДО КРАЙ. ЗА КАКВО ОЩЕ НЕ СА НАПУСНАЛИ А АЗ СИПИЯ И ПСУВАМ. ЛАПАЧИ И ИЗПОЛЗВАЧИ.

Име

28.05.2017, 18:30 часа
И сега кво? Служебния министър отказва обещаната помощ, така ли?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha