239 са секционните избирателни комисии във Видинско

239 са секционните избирателни комисии във Видинско 239 са секционните избирателни комисии във Видинска област, каза председателят на РИК Павел Петков.
Най-много са избирателните секции в областния град – 129.
„Районната избирателна комисия взе решение съгласно Избирателния кодекс секционните комисии да бъдат от 7 членове там където избирателите са до 500 души, а там където избирателите са над 500 членовете да са 9”, обясни Павел Петков.
Членовете на секционните комисии, които ще бъдат назначени в областта са 1778 души. Във Видин ще бъдат назначени 1005 членове на секционни избирателни комисии, в най-малката община във Видинска област – Бойница, където избирателните секции са 6, членовете на секционните комисии ще бъдат 42-ма. Предстои във всяка община да бъдат сформирани подвижни избирателни секции ако има необходимите подадени заявления. РИК – Видин е взела решение тези комисии да са от 5-ма членове. Толкова ще бъдат членовете и на секционни избирателни комисии, ако се образуват в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, както и в местата за задържане. С решение на ЦИК възнаглаждението на председател на секционна избирателна комисия е 68 лв, на заместник председател и секретар – 58 лв., а на член – 48 лв. Допълнително се заплаща на членовете на СИК, които представят протокола в РИК 20 лв., като тези възнаграждения не се облагат с данъци.
09.02.2017, 16:33 часа
865 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha