Спешното отделение в Монтана отбеляза юбилей

Спешното отделение в Монтана отбеляза юбилей С празничен водосвет Спешното отделение в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана отбеляза своята 10-а годишнина на 10 февруари.
"Посрещаме годишнината с удовлетворение за това, че отделението ни е много добре оборудвано и окомплектовано с необходимите лекари от различни специалности, изпълнява новия стандарт за устройството на спешните отделения, приет през миналата година, когато беше повишено нивото на нашето отделение от I-во на  II-ро. Това го прави единственото на територията на областите Видин и Монтана с такъв висок стандарт на спешна медицинска помощ", каза изпълнителният директор на болницата д-р Тони Тодоров. 
Според новите изисквания спешните отделения трябва да имат минимална площ от 700 кв. м, шокова зала, собствена операционна и регистратура, легла за диагностично изясняване на състоянието до 24 часа, което води до високо качество на медицинска помощ. Предстои реконструкция и закупуване на нова апаратура и техника по проекта за спешната помощ по оперативна програма на ЕС, съобщиха от пресслужбата на здравното заведение. 
Отделението е на приземния етаж на болницата, има улеснен достъп за пациенти, линейки и превозни средства. "Предоставя високо специализирана диагностична и терапевтична помощ на пациенти от целия Северозапад, включително и на здравно неосигурени лица", каза завеждащият отделението д-р Цачо Маринов. 
От началото на 2016 година има много добро кадрово обезпечение, като необходимите щатове за лекари и специалисти са заети.  
За изминалите 10 години в Спешното отделение е оказана помощ на 192 706 пациенти, от които близо 77 хиляди са хоспитализирани за болнично лечение, а останалите след интервенциите са си отишли в къщи за амбулаторно лечение. 
10.02.2017, 14:12 часа
7509 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha