Турнир по футзал по програма на УЕФА започна във Видин

Турнир по футзал по програма на УЕФА започна във Видин В спортна зала "Фестивална" във Видин започна фестивало първото за Северозападна България първенство по футзал. То се организира от Областния съвет на Българския футболен съюз по програмата "Grassroots" на УЕФА. Отборите са съставени от момчета и момичета, родени след 1 януари 2004 година от видинските училища- "Екзарх Антим І", "Епископ Софроний Врачански", "Иван Вазов", "Петко Р. Славейков", "Любен Каравелов" и "Св.Св. Кирил и Методий". Целта е да привлечем повече деца към футбол", каза председателят на Областния съвет на БФС във Видин Иво Марков:
"Това е нова пилотна програма на Българския футболен съюз. Първенството ще премине в пет кръга по системата "всеки срещу всеки". След последния кръг, който е на 23 февруари, ще направим и награждаването. Подготвили сме много награди. Всички деца ще получат фланелка с логото на програмата "Grassroots", всички ще получат по медал, ще има и топки и много индивидуални награди. Турнирът е заложен в календара на БФС и ще бъде традиционен, като догодина ще бъдат две първенства- за две възрастови групи."
Следващите кръгове са на 15, 16, 20 и 23 февруари, когато ще е и награждаването. Началото на срещите е от 11.30 часа, като се играят по три срещи на ден. 
10.02.2017, 15:54 часа
866 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha