Стряскаща прогноза: Доларът поскъпва, скоро ще е равен на еврото

Стряскаща прогноза: Доларът поскъпва, скоро ще е равен на еврото Стряскаща финансова прогноза направи главния икономист на „Ситигруп”, най-големият валутен трейдър в света, съобщи „Блумбърг”. Според Уйлям Баутер, щатската валута ще поскъпва и до края ан 2017 година ще се изразни по стойност с еврото.
Досега повечето експерти предполагаха, че президентът Доналд Тръмп, който обяви поход срещу еврото и йената, обвинявайки ги в умишлено поевтиняване за стимулиране на износа си, ще направи необходимото за обезценяването на долара.
Сега обаче „Ситигруп” смята, че тези приказки на американския държавен глава са „празен шум” и нищо подобно няма да се случи. „Колкото и да се шуми от администрацията в Белия дом, след като пазарите очакват увеличаване на стимулите в САЩ, посоката на движение на долара е една-към поскъпване”, казва Баутер.
Той посъветва Тръмп да проучи добре същността на валутните курсове и начините за влияние върху тях. „Не може целият свят да е в режим на монетарни смекчавания, а в САЩ да има увеличение на бюджетните разходи и ожесточаване на монетарната политика и това да отслаби долара”, завършва експертът.
11.02.2017, 08:57 часа
753 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha