Огнян Герджиков намекна за смяна на полицейски шефове в страната

Огнян Герджиков намекна за смяна на полицейски шефове в страната Премиерът Огнян Герджиков намекна за предстоящи кадрови въртележки в МВР. Евентуалните рокади в МВР зависят от министъра. Той ще прецени най-добре, защото най-добре познава хората си. Споделял е, че по места има чудесни началници, но вероятно не навсякъде е така, каза той пред журналистисти в санданското село Хърсово.
В отговор на въпрос, свързан със смяната на областни управители, Герджиков каза, че половината от всички областни управители са от ГЕРБ и Реформаторския блок, които бяха довчера в управлението. Той обясни, че е сменил половината, за да се получи "баланс и тази симетрия, по думите му, която е най-важната, за да не се сърдят нито едните, нито другите". "Това е всъщност балансът, който съм се стремил да направя и го постигнах", каза премиерът.
Попитан дали е под риск изграждането на автомагистрала "Струма" в отсечката в Кресненското дефиле, Герджиков отговори, че това е един дългосрочен проект и че не може да се очаква от оглавяваното от него правителство да направи нещо съществено. Но посоката, в която се работи и се мисли, е да не се спира и да се продължава да се прави необходимото, каза той. Ако не съумеем да осъществим машинното гласуване, което наистина е в изключително кратки срокове да могат да се осигурят толкова много машини, тогава ще се гласува по стария начин, коментира Герджиков темата за предсрочните избори и задължителното машинно гласуване.
Наумил съм си да управлявам до 27 април и повече не бих искал, но ако се наложи в крайна сметка ще го правя. Нямам особени страхове.  Оптимист съм и ми се иска нашето правителство да може да направи крачки в тази посока, каза още Герджиков. Служебният премиер има амбицията с помощта на министрите, на целия кабинет, да бъдат направени няколко положителни стъпки, които да дадат спокойствие, надежда на хората, необходими и за дребния и средния бизнес, стана ясно от думите му./Фрогнюз
11.02.2017, 16:22 часа
1906 1
Коментари

иван

28.05.2017, 18:30 часа
Герджиков ,по какви показатели махате предишните областни управители,предишните хора на възлови позиции за сигурността на държавата ни и назначавате простаци корумпирани и некадърни от близкото минало на тройната коалиция,няма да е далече,да осъмнете с барикади пред парламента,да се вземем в ръце и да ги качим на белия автобус господата от служебното правителство барабар с президента глупак
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha