Полицията вече има първа версия за стрелбата по таксиметровия шофьор

Полицията вече има първа версия за стрелбата по таксиметровия шофьор Състоянието на простреляния вчера в софийския квартал „Надежда” таксиметров шофьор продължава да е критично. Той бе приет за лечение малко след 19:00 часа с множество рани в областта на гърдите и главата. Постъпил в шокова зала, лекарите са се борили цяла нощ за живота му.
„Престъплението не е свързано с дейността му като таксиметров шофьор. Най-вероятно става въпрос за причини, свързани с личния му живот. Образувано е досъдебно производство”, коментира опита за убийство старши комисар Младен Маринов. По думите на Маринов, престъплението е подготвено внимателно. Извършено е по начин, по който да се укрият следите и извършителя.
Стрелецът по таксиметровият шофьор е бил облечен в черни дрехи.
Простреляният шофьор е стар познайник на полицията. Според Нова телевизия простреляният Борислав - Бобъра е бил "момче за всичко" в наркогрупата. Тя е действала преди три години. Според неофициална информация Бобъра е "пропял" срещу бившите си авери и евентуално нападението снощи - очевидно планирано, е било с цел да бъде ликвидиран. В момента той е основен свидетел срещу наркогрупата, в която е участвал.
Маринов уточни, че той не живее в квартала, както се предполагаше по-рано. Той е бил подмамен с цел да бъде нападнат там.
Снощи шофьорът е извикан на среща в столичния квартал „Надежда” и отива там с таксито си. Между блоковете обаче го чака нападателят, който стреля по него и бяга. „Пострадалият е бил в колата. По данни на свидетели извършителят е с тъмни дрехи, маска и качулка”, коментира шефът на СДВР Младен Маринов. „Престъплението не е свързано с дейността му като таксиметров шофьор. Не е заради клиент или превоз”, посочи Маринов.
Делото за наркотрафик е отпреди 5-6 години. В последните години простреляният не е бил в полезрението на полицията. Извършва се оглед на мястото. Иззети са гилзи и веществени доказателства. Засега не е ясно дали в таксиметровата фирма са знаели за съдебното досие на простреляния. „И с тях работим относно личността на техния колега, но начинът на работа в таксиметровите фирми е такъв, те невинаги се познават”, каза директорът на столичната полиция.
Някои от участниците в наркогрупата все още се издирват.
12.02.2017, 08:41 часа
1391 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha