Пожар в Шумен! Три деца са заложници в горящ апартамент

Пожар в Шумен! Три деца са заложници в горящ апартамент Жилище се запали на бул.“Мадара“ 19 в Шумен следобяд в неделя и по чудо три деца, които били вътре се спасиха. Те успяли да се прехвърлят на балкона на съседите, разказаха комшии. Първи дима усетила живеещата на 2-ия етаж Даниела Кънева. Тя чула и викове за помощ. Заедно с мъж от блока разбили входната врата на апартамента и извикали на помощ огнеборци. На мястото пристигна и линейка, която взе децата, съобщава "Труд".
В апаратамента живеела майка с тримата си синове. По време на пожара Лора не е била вътре. Жената работи в съседен супермаркет. Това не е първи инцидент в жилището. Преди няколко месеца се подпалили и кабели на балкона, разказаха насъбралите се пред блока.
Пострадали от пожара са двете по-малки момчета. Людмил на 13 г. е с втора степен изгаряния и ще бъде транспортиран до клиника във Варна. Момчето е с изгярния по главата и тялото, съобщи за „Труд“ управителят на шуменската болница д-р Атанас Атанасов. Брат му Виктор на 12 г. е с обгазяване, а в момента го консултира и очен лекар.
Две от момчетата са непълнолетни. Едното е на 12 години, другото на 13, а третият брат е на 21 години. Семейството се е отоплявало с печка на дърва.
 „Аз бях в стаята си, когато братята ми дойдоха и казаха, че около печката гори. Нямаше време да реагирам, за да се опитам да загася огъня. Всичко започна да гори”, каза най-големият брат Неделчо.
12.02.2017, 16:05 часа
809 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha