Разпитват подсъдими и свидетели по делото за взрива в Миджур

Разпитват подсъдими и свидетели по делото за взрива в Миджур Делото за взрива в завод „Миджур” в село Горни Лом продължава с разпит на подсъдимите и разпит на свидетелите.
Прокуратурата привлече към наказателна отговорност 4 лица за взрива в завод „Миджур”, при който на 1 октомври 2014 г. загинаха 15 души. Това са Валери Митков, собственик на дружеството „Видекс” АД, към което е завод „Миджур”, бившата служителка в предприятието Палма Иванова, която е отговаряла за безопасността на труда, бившият началник на отдел „Контрол на общоопасните средства“ в МВР Божидар Василев и Ивелина Бахчеванова – бивш директор в икономическото министерство .
Установено е, че към момента на взрива в завод „Миджур” се е извършвала утилизация на противопехотни мини, които са внесени от Гърция. Съдията по делото Владимир Стоянов постанови то да се разглежда при затворени врати заради секретни данни, съдържащи се в материалите. На 10 февруари прокурорът от Окръжна прокуратура Видин Мирослав Костов прочете обвинителния акт, който е от 100 страници. 48 са конституираните частни обвинители.
14.02.2017, 10:20 часа
670 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha