Десислава Тодорова получи валентинки и стана Царица на лозята

Десислава Тодорова получи валентинки и стана Царица на лозята На 14 февруари  кметът  на  община Борован инж. Десислава Тодорова отбеляза и двата празника - „Свети Валентин“ и „Трифон Зарезан“.
Сутринта тя посрещна учениците от ПГТ „Коста Петров“ и БМЧК-Борован в сградата на общинска администрация. Доброволци раздадоха собственоръчно изработени от тях картички и валентинки с послание „Чествай Свети Валентин, но се пази от СПИН“. Кметът на общината почерпи доброволците и им раздаде червени балони и сърца, които учениците подариха на служителите в общинска администрация и раздаваха по улиците, кафенетата и магазините в село Борован. По време на акцията се разпространиха и информационни материали. Инициативата цели да се повиши информираността на обществото и здравната култура по въпроси, свързани с предпазването от инфектиране с HIV.
Веселието продължи по повод празника „Трифон Зарезан“. В местността „Барата“, където са лозовите масиви на хората от Борован. Там се извърши традиционното „зарязване“ на лозята. Инж.Десислава Тодорова прочете молитва за много берекет през годината и здраве на винарите. На „зарязването“ на лозята присъстваха заместник кмета на община Борован Илияна Донкова, която провъзгласи инж. Тодорова за „Царица на лозята“. Гости бяха също кметовете на селата Добролево - Илиян Буковски, и на Сираково - Гриша Георгиев, председателят на читалище „Васил Левски“-Нивянин Николай Александров, общинският съветник Петър Цветковски и много жители на община Борован.
По късно на площада пред читалището в Борован имаше тържество с много песни и веселие. Проведе се и традиционния конкурс за производителите на бели и червени вина с награден фонд, осигурен от кмета на община Борован инж. Десислава Тодорова. Печелившите винопроизводители получиха грамоти и парични награди:
Първо място бяло вино: Данаил Муцовски – 50 лева
Второ място бяло вино: Елисавета Луканова – 30 лева
Трето място бяло вино: Валентин Кадийски – 20 лева
Първо място червено вино: Десислава Тодорова – 50 лева
Второ място червено вино: Калин Бецински – 30 лева
Трето място червено вино: Иван Бандоловски – 20 лева 
14.02.2017, 14:37 часа
1244 1
Коментари

Борованченка

28.05.2017, 18:30 часа
Браво Деси много е добре направила си го ако е с Читалището приветствие на теб и Димитър Митев ако е само на Общината приветствие.........
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha