Ломчани се обединиха за благородна инициатива

Ломчани се обединиха за благородна инициатива Жителите на Лом се обединиха около благородната инициатива – да съберат средства за реставрирането на емблематична сграда. Става въпрос за старата вестникопродавница на ул. „Дунавска“ №69, до детска градина №1 „Снежанка“.
Инициатива е съвместна на фейсбук групата „Всички ломчани обединени около идея“, граждани и кмета на община Лом Пенка Пенкова. За реконструкцията на уникалния павилион, който е паметник на архитектурата, безвъзмездно е изготвен проект от арх. Борис Борисов. Той е изготвил безвъзмездно и количествено-стойнстна сметка за ремонта на приблизителна стойност 6000 лева с включен ДДС.
„Отправяме призив към всички граждани, които искат да помогнат с дарения, за възстановяване на една от емблематичните постройки в града ни“, апелират от местната управа. За целта община Лом открива дарителска сметка:
ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК АД
клон Монтана, офис Лом
IBAN: BG 87 IABG 7474 3300 7766 00
BIC: IABGBGSF
Парични дарения могат да се направят и в кутия, която е поставена във фоайето на община Лом, на ул. „Дунавска“ №12.
Извлечение от дарителската банкова сметка с постъпленията, както и събраните пари в кутията, ще се публикуват на сайта на община Лом на всеки две седмици, до набиране на необходимите средства.
Изборът на фирма-изпълнител на СМР ще се осъществи съгласно Закона за обществените поръчки (ЗОП). До 28 февруари община Лом ще обяви критериите и правилата за наемане на фирма изпълнител.
Във всички дейности, комисии и процедури за възстановяване на вестникопродавницата ще бъдат включени представители на фейсбук групата „Всички ломчани обединени около една идея“.
15.02.2017, 08:25 часа
4283 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha