18 кандидати атакуват парламента като независими

18 кандидати атакуват парламента като независими Осемнадесет кандидат-депутати от цялата страна ще се опитат да влязат в 44-тото Народно събрание като независими.
Само в София те са девет, останалите са пръснати по други градове на България.
Сред деветте независими от столицата са народните представители от 43-тия парламент Георги Кадиев и Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт. Това се разбира от регистрацията на инициативни комитети в подкрепа на участници без партии, срокът за които изтече онзи ден. В листата на 23-ти МИР, където ще е Кадиев, има още един независим - Ева Маринова.
В същия избирателен район се намира квартал "Младост", чийто кмет Десислава Иванчева бе избрана м.г. с подкрепата на нерегистрираната партия на Кадиев "Нормална държава", пише "Сега".
Димитър Байрактаров ще е претендент от 25-и МИР. Късно в понеделник той съобщи, че напуска ПФ и партията на Валери Симеонов - Национален фронт за спасение на България, и се явява като независим. Байрактаров призна, че разривът между него и бившите му съпартийци е дошъл заради мястото му в листите на "Обединени патриоти". "На мен ми бяха казали, че съм предвиден на избираемо място, след лидерите - коментира Байрактаров. "Листите, които предстоят да бъдат представени, са изпълнени с изключително компрометирани хора.
"Говорим за човек, който в 43-тото НС се е изказвал веднъж и е бил гонен заради речта си". Според Байрактаров нещата в "Обединени патриоти" са "много, много гнили". "Аз не знам с кой ще се коалират т.нар. "Обединени патриоти", но знам, че единият лидер води тайни разговори с ГЕРБ, другият - с БСП, а третия не могат да го намерят", допълни той. 
В 25-и МИР в София има още четирима независими кандидати. Един от тях е Венцислав Кенанов, който е сред основателите на партията на Георги Кадиев. Другите са неизвестните до момента Мария Колева, Гергана Денева и Тодор Белмустаков.
В 24-ти МИР независимите са двама - Никола Вапцаров и Николай Андреков. Вапцаров е внук на Борис, брат на поета Никола Вапцаров. Той е зам.-кмет на община "Младост" от партията на Кадиев.
Във Варна кандидатите без партии са трима. Сред тях е общинският съветник Красимир Жейнов, а другите са Росица Йорданова и Илко Христов. Жейнов е старо лице от политическия пейзаж на Варна. Участвал е на местните избори с листата на Партията на зелените и "Екогласност". По-активен бе на протестите във Варна през 2013 г. Тогава регистрира съдебно името на една неформална група от протестиращи, без да се числи към нея, след което настанаха спорове кой притежава марката.
Във Велико Търново се е регистрирал един независим кандидат - Даниела Давидкова. Според регионалния вестник "Борба" от местната структура на "Нормална държава" са потвърдили, че Давидкова е подкрепена от тях. В Ловеч също ще има независим - Златко Здравков. Бил е шеф в местната агенция "Автомобилна администрация" и е обявен за сътрудник на ДС.
По един независим кандидат има още в Пловдив, Плевен, Смолян и Хасково.
15.02.2017, 09:51 часа
1371 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha