Черен Зарезан! Къща изгоря до основи, мъж загина в пламъците /обновена/

Черен Зарезан! Къща изгоря до основи, мъж загина в пламъците /обновена/ 66-годишен мъж загина под горящия покрив на къщата си в село Сталийска махала край Лом. Най-вероятно пожарът, погубил човека, е битов инцидент, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана.
Във вторник сутринта жители на селото на десетина километра от Лом видели, че къщата на Чавдар Кирилов гори. Кметът на Сталийска махала Цветан Цветанов подал сигнал на тел. 112 и на мястото пристигнали екип пожарникари, полицаи и линейка на „Спешна помощ”. Когато огнеборците започнали да гасят пламъците обаче, покривът на дома вече бил рухнал. Под отломките униформените открили изгорелия до кости стопанин.
Трупът е откаран за аутопсия в болницата в Монтана, по случая е образувано досъдебно производство. Според полицаи най-вероятно искра от цигара или от печка е подпалила стаята, а старият таван от греди и слама е паднал върху мъжа, докато спял. Чавдар, когото наричали Чарли, навремето бил строител, работил и зад граница, но в последните години останал без прехрана и гладувал. Преди 3-4 месеца починала сестра му.
Кметът помагал на мъжа с пари и храна, но самотата и беднотията го смазвали, разказаха местни жители.
„Във всяко село има по 2-3-ма самотници, които зимата трябва да бъдат прибирани на топло и някой да са грижи за тях. Иначе хората умират по-зле и от кучета!”, заяви кметът на Сталийска махала Цветан Цветанов.
15.02.2017, 11:29 часа
5699 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha