Задържаха двама чужденци, изхвърлили труп край Самоков

Задържаха двама чужденци, изхвърлили труп край Самоков Задържаните за убийството на 26-годишния мъж край Самоков са чужди граждани. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Около 18.25 часа на 15 февруари в РУ-Самоков постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние в землището на с. Гуцал и за джип, изоставен на черен път на около 500 метра от него. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията и спешна помощ, които са констатирали смъртта на мъжа.
При първоначалния оглед по тялото и главата на 26- годишния чужд гражданин са открити следи от охлузвания и кръвонасядания. В хода на първоначално проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че от мястото, където е открито тялото, са се оттеглили двама мъже, които впоследствие са се укрили в гориста местност.
Засега се знае, че задържанте и жертвата са се познавали. И тримата са израелски граждани, които са влезли в България преди 48 часа. 
В резултат на проведените светкавични заградителни действия, на около 2 км от местопроизшествието са задържани двама граждани, негови сънародници, отведени в РУ-Самоков за изясняване на случая и провеждане на допълнителни процесуално-следствени действия.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК. В хода на разследването не са потвърдени първоначалните данни, че свидетели на случилото се са двама горски служители. Действията по разследването продължават под надзора на Софийска окръжна прокуратура.
16.02.2017, 10:35 часа
933 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha