9 храни, които никога не трябва да ядем сутрин

9 храни, които никога не трябва да ядем сутрин
Закуската може и да е най-важното хранене за деня, но ако ядете грешните храни, вие може да саботирате целия си ден. В случай, че постоянно се чувствате уморени към средата на деня, дори и след кафе, чувствате се гладни преди обяд или пък ядете повече отколкото нормално, то това може да е поради една единствена причина. Избирате грешната храна, започване на деня.
Ето и кои храни трябва да избягвате:

1. Зърнена закуска с ниско съдържание на фибри
Както може би знаете, зърнената закуска пълна със захар не е най-хранителния избор, но захарта не е единственото нещо, на което трябва да обръщате внимание. В случай, че ядете зърнена закуска с ниско съдържание на фибри и високо съдържание на въглехидрати, то вие няма да се чувствате сити за дълго и ще огладнеете много преди обяд.

2. Нискомаслено кисело мляко
Нискомасленото изглежда като добър избор, нали? Не винаги. Много пакетирани нискомаслени кисели млека са с ниско съдържание на калории, но имат високо съдържание на изкуствени подсладители и химикали, особено ако изберете тези с вкус на плодове.

3. Смутита, закупени от магазина
Запитвали ли сте се защо предпочитате смутитата пред зелените сокове? Защото са твърде сладки и това идва от добавената захар. Някои от тях дори може да съдържат сладолед или мляко, така че се доближават повече до млечен шейк, отколкото нещо друго. Вместо това изберете суровите плодове или пък ,ако държите на смутито – направете си у дома.

4. Бейгъли
В случай, че обичате да си похапвате бейгъли за закуска, обмислете факта, че повечето бейгъли се равняват на около четири или повече филии хляб. Това не трябва да ви спира – просто изберете тези, които са пълнозърнести.

5. Палачинки
Обикновено, палачинките съдържат празни и преработени въглехидрати, а ако са придружени от сироп, вие ще претърпите една истинска захарна катастрофа. В случай, че искате да избегнете това, може да си купите истински и натурален кленов сироп.


6. Барчета
В случай, че имате заети сутрини и трябва да бързате, протеиновите или пълнозърнести барчета не изглеждат като лош избор. Време е, обаче, да промените рутината си. Много от тези барчета са пълни със захар и химикали и ще ви изморят по средата на деня. Като цяло, тези барчета са еквивалентни на шоколадовите десерти.

7. Сок
Добре, заменихте смутито със сок и се чувствате по-здравословни. Почакайте! Сокът е добър начин да се заредим с енергия, но той не е подходящ за закуска. Трябва да си набавите нужните протеини нужни на тялото ви. Сокът е пълен с въглехидрати и захар, затова той трябва да бъде придружен от засищаща закуска богата на протеини и здравословни мазнини.

8. Гранола
Гранолата може да изглежда като по-добър вариант от зърнената закуска, но освен, че съдържа много калории, тя съдържа и много захари. Може да замените гранолата със сурови ядки.

9. Сладки
Няма значение дали протягате ръка към донът, кроасан или бисквитка – вие грешите. Не само, че са приготвени с рафинирано бяло брашно, но също така съдържат и голямо количество захар, което ще повиши нивото на кръвната ви захар.
16.02.2017, 11:27 часа
1197 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha