Изтеглят от аптеките опасен продукт за "подсилване на имунитета"

Изтеглят от аптеките опасен продукт за "подсилване на имунитета" Изпълнителната агенция по лекарствата разпореди да се изтегли от аптечната мрежа препарат за подсилване на имунитета.
На 16 февруари в Регионалната здравна инспекция във Варна е получена заповед от изпълнителния директор на агенцията доц. Асена Стоименова за блокиране и изтегляне на наличните в аптеки, аптечни складове за търговия на едро с лекарствени продукти и дрогерии в страната количества от продукт с търговско наименование Имунофан спрей. 
Продуктът представлява потенциална опасност за живота и здравето на населението, се посочва в съобщение на Здравната инспекция. Препаратът притежава характеристиките на лекарствен продукт, но не е разрешен за употреба по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. 
От страна на РЗИ-Варна са предприети мерки за блокиране и изтегляне на лекарствения продукт Имунофан спрей от търговската мрежа.
Според публикации в мрежата, рекламиращи продукта в мрежата, усреднената му цена в аптеките е 120 лева за 10 мл., 40 стандартни дози. 
17.02.2017, 14:04 часа
2101 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha