Тютюнопроизводителите се вдигат на протест заради неизплатени пари за миналогодишната реколта

Тютюнопроизводителите се вдигат на протест заради неизплатени пари за миналогодишната реколта Тютюнопроизводители от Гоцеделчевско излизат на протест заради неизплатени пари за миналогодишната реколта, съобщи Нова телевизия. Причина за забавянето е запор на сметките на гръцка фирма-изкупвач, която дължи на земеделците общо милион и двеста хиляди лева. Кризата с неизплатение тютюн удря над 200 семейства в гоцеделчевско. Тютюнът е поминък за хората от Хаджидимово, Сатовча и Гърмен. А вече повече от 3 месеца след предаването на реколтата пари по сметките им няма. Има отчаяние.
Причина за драстичното забавяне на парите са финансови проблеми на една от гръцките изкупвачески фирми,заради което сметките й са запорирани. Така напрактика дружетсвото е изплатило само половината от дължимото, другата половина, около милион и 200 хиляди чакат да поемат по сметките на хората. А хората се готвят за протести.
Заради некоректно отношение от страна на фирмите, повечето хора в региона са на път да се откажат от отглеждането на тютн. Други,пък продължават да го работят, но в Гърция. Като Таня. 
Обещанието на гръцката фирма е да изплати парите на хората до края на май. А те от своя страна приканват държавата ни да им окаже съдействие,ако това не се случи. 
18.02.2017, 13:29 часа
690 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha