БСП иска ревизия по дълга от 16 милиарда, взет от ГЕРБ

БСП иска ревизия по дълга от 16 милиарда, взет от ГЕРБ БСП иска ревизия по дълга от 16 млрд. лв. Днес в началото на пленума, на който социалистите окончателно утвърждават листите си, Корнелия Нинова обяви, че ще отправят искането си за ревизия на дълга официално до служебния премиер.
"Кога е взет, колко, при какви условия, от кои банки и кои консултанти", са въпросите, които вълнуват БСП.
"Отдавна питаме защо правителството на Борисов задлъжня България с 16 млрд. лв.", коментира Нинова и запита кой ще връща този дълг. Според нея, думите на Бойко Борисов, че дългът стои в резерва, са лъжа.
Нинова заяви, че са "рухнали двата основни стълба на политиката на ГЕРБ - строителството на магистрали и еврофондовете".
Това беше още една констатация на лидера на БСП по време на пленума, на който тя засегна актуалната тема от изминалата седмица - докладът за ревизията на правителството "Борисов 2". БСП ще изчакат в понеделник публикуването и ще коментира секторно какво е отразено там.
Според Нинова, от констатациите се виждало, че пътната мрежа не се поддържа, а обществените поръчки били нагласени.
"Ние предупредихме за това преди 5 месеца, те ни нарекоха лъжци", отсече червеният лидер.
"Не строят магистрали, а нагласяват обществени поръчки, затова и качеството им е такова", продължи с критиките Нинова.
Тя обърна внимание, че рухнал и вторият стълб на политиката на ГЕРБ -еврофондовете, посочвайки програмата за наука и програмата в земеделието.
"Предупредихме преди четири месеца, те ни нарекоха лъжци. Истината - на тях им ги спират", коментира червеният лидер.
За строителството на магистралите правеното било от държавната фирма. Червеният лидер нарече и това лъжа. За държавната фирма, на която били поверени магистралите, Нинова посочи, че фирмата е "само касичката, през която минаваха плащанията".
Според Нинова правителството на Борисов изхарчило 2 млрд. лв. само за един месец. Тя допълни, че са пускани обществени поръчки в деня на предаване на властта.
19.02.2017, 14:02 часа
891 2
Коментари

.

28.05.2017, 18:30 часа
Врачани искаме ревизия на управлението на Николай Иванов,къде отидоха авансово преведените милиони на изпълнителите без да са започвали никаква работа по проекта,къде са милионите за стереопорните фигури на Леденика,за атракционното влакче ,този чист човек има наглостта и да претендира да става депутат-наглостта му вече е нелечима

климакса е страшен за психиката на тази жена, както и жаждата за властт

28.05.2017, 18:30 часа
Госпожа лъжа стана за смях пред цяла Европа! Нарекоха я най обикновена популистка! А иначе баба Кури знае, че се дадоха единствено пари за престъпното поведение и огромни комисионни на нейната партия- БСП- за американските ТЕЦове и гъола край Белене! Да търси отговорност от цигането Костов, направил я милионерка за една нощ, когато тя приватизира и стана собственик на 37% от "Техноимпекс", както и от Жоржи Първанов/агент Гоце/, Р. Овч. и цялата плеядя червени мултимилионери ограбили държавата!!! И работили единствено за себе си и после за интересите на чужди държави!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha